Категорија │ АКТУЕЛНОСТИ

Предавање за пољопривреднике општине Лопаре

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Општинске управе Лопаре организује 23.02. 2018. године (петак) са почетком у 11 часова предавање за пољопривреднике општине Лопаре. Позивају се сви заинтересовани пољопривредни произвођачи да присуствују овом предавњу

Детаљније

Дан матерњег језика

Савјет ученика ЈУ СШЦ „Вук Караџић“ је 21.02. 2018. године обиљежио Дан српског језика. Кроз низ паноа који су се састојали од проблема неписмености, основих грешака које се појављују у правопису, историјског развоја језика, ученици су показали значај очувања идентит...

Детаљније

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ТРАДИЦИЈЕ И ОБИЧАЈА

У Лопарама је вечерас, уз богат културно-умјетнички програм одржано завршно вече традиционалне манифестације „Мајевичко посијело-2018″, која има и такмичарско-ревијални карактер.

Предсједник лопарског Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“ Радмила Митровић рекла је да је циљ оваквих културних садржаја очување и његовање духовних и народних вриједности мајевичког краја.

„Од половине децембра п...

Детаљније

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: СРЕТЕЊЕ – ПРАЗНИК ЉУБАВИ БОЖИЈЕ И ДУХОВНЕ РАДОСТИ

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је да је данашњи празник Сретење Господње – празник љубави Божије и празник духовне радости.
„Кад долазимо у цркве на свете литургије, доживљавамо сусрет са Богом и једни са другима, а то и јесте Сретење, да срећемо једни друге и да препознајемо једни у другима икону Божију, човјека Божијега и да се односимо тако једни према другима у љубави, благочестивости, гостопримству, праштању у молитвама, и то је порука данашњег празника“, рекао је владика Фотије.

Владика Фотије је...

Детаљније

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У ЛОПАРАМА 02. фебруара 2018. године

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У ЛОПАРАМА 02. фебруара 2018. године

Детаљније

ГОДИНУ ДАНА УСПЈЕШНОГ РАДА УНИВЕРЗАЛНЕ ШКОЛЕ СПОРТА “ЗДРАВО ДИЈЕТЕ”

Школа спорта „Универзално дијете“ коју су покренули Синиша Павловић и Теодор Бојић, професори физичког васпитања у Лопарама, доказ је да се уз мало труда, рада и воље могу искористити сопствени капацитети и направити нешто што је корисно заједници. Општина Лопаре је кроз разне пројекте омогућила унапређење и усавршавање рада Школице, али и простора у коме раде, кроз набавку разних реквизита.

Детаљније

САВИЋ: СРПСКА ТРЕБА ДА ИДЕ ПУТЕМ СВЕТОСАВЉА

Начелник општине Лопаре Радо Савић изјавио је на обиљежавању школске славе Светог Саве у Основној школи која носи име овог духовног оца српске цркве и државе да је Светосавље пут којим Република Српска треба да иде.
„Основну школу `Свети Сава` успјели смо обновити заједничким трудом грађана Лопара, просвјетара и људи добре воље и та слога је доказ да заједништво свих друштвених актера може дати жељени резултат, чему нас и учи Светосавље“, истакао је Савић.
Он је најавио да ће ова школа, када сви радови буду завршени, бити једна од најљепших у Републици Српској.
Честитајући славу ученицима и просвјетарима, Савић је најавио наставак добре сарадње и побољшање услова рада у три основне школе и у Средњошколском центру у Лопарама.
Архијерејск...

Детаљније

НАБАВЉЕНО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО

Ватрогасна јединица Лопаре данас је представила ново возило које је плаћено 14.000 КМ средствима из буџета општине.Старјешина Ватрогасне јединице Дарко Симеуновић рекао је да ће возило служити за евакуацију становника са високих спратова и за гашење пожара на високим етажама.

Детаљније

Јавни позив за YEP инкубатор пословних идеја

YEP

Отворен је Јавни позив за учешће у YEP Инкубатору пословних идеја у склопу Пројекта запошљавања младих (YEP) који има за циљ јачање предузетништва кроз подршку у развоју личних предузетничких капацитета, развоју модела и пословног плана за пословни подухват, техничкој имплементацији производа и/или услуга те менторство при регистрацији и развоју бизниса. Пoслoвним пoдухвaтимa кojи дoбиjу пoзитивну oцjeну бићe пoнуђeн пaкeт пoдршкe кojи укључуje инвeстициoнa срeдствa зa пoкрeтaњe бизнисa тe мeнтoрску пoдршку у oблaстимa у кojим се зa тo идeнтификуje пoтрeбa.

Детаљније

САВИЋ: СРПСКА-ВЕЛИКО И УЗВИШЕНО ДЈЕЛО

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је вечерас да је Република Српска велико и узвишено дјело, створено прије 26 година.Савић је на традиционалном пријему поводом Дана Републике, 9. јануара, рекао да је Српска трајна категорија, да се слави и биће прослављана и у будућности.
Он је истакао да је 2017. година једна од најуспјешнијих за ову мајевичку општину у којој је отворено 150 радних мјеста у реалном сектору.

Детаљније