Категорија │ АКТУЕЛНОСТИ

Одржана манифестација „Фолклором до помирења“

17342527_816039401876903_2440205898356441889_n (2)

У Лопарама је 25. марта 2017. године одржана по први пут међународна манифестација „Фолкором до помирења“. Манифестација је почела дефилеом учесника испред Основне школе у Лопарама до зграде Општине, а у Центру за културу и информисање одржао се наступ фолклорних друштава из БиХ, Србије и Хрватске.
Манифестацију је отворио и подржао начелник општине Лопаре др Радо Савић.
Циљ манифестације је допринoс изградњи повјерења између људи различитих националности као и промовисање сарадње прекограничног региона Дрина – Сава.
Учесници програма:

Детаљније

МРТВИЦА – урађен темељ куће за породицу Марковић

Сви који желе помоћи да се изгради кућа за три демобилисана борца ВРС и њихову мајку, могу помоћ упутити преко општинске борачке организације.

Детаљније

„ФОЛКЛОРОМ ДО ПОМИРЕЊА“

Општина Лопаре у сарадњи са SWG-ом и фондацијом Мозаик организује манифестацију „Фолклором до помирења“ која ће се одржати 25.3.2017. године. У прилогу програм манифестације.

„ФОЛКЛОРОМ ДО ПОМИРЕЊА

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – Радни састанак за малинаре

ОБАВЈЕШТАВАМО СВА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЛИЦА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ КОЈИ СЕ БАВЕ УЗГОЈЕМ ЗАСАДА МАЛИНЕ ДА ЋЕ СЕ РАДНИ САСТАНАК ЗА МАЛИНАРЕ ОДРЖАТИ ДАНА 22.03.2017. (СРИЈЕДА) У САЛИ СО ЛОПАРЕ СА ПОЧЕТКОМ У 11 ЧАСОВА

Детаљније

Прољетно чишћење

У оквиру акције „Прољетно чишћење“ извршено је чишћење поред регионалних путева на подручју општине Лопаре у правцу Челића и правцу Тобута. Акцију су организовали приправници Општине Лопаре. Прикупљено је 70 џакова од 150 литара отпада од тога највише стаклене и пластичне амбалаже, папира, лименки, гуме и остатака хране. Апелујмо на наше грађане и возаче да не бацају смеће и тиме загађују животну околину.

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – преузимање садница јагоде

Обавјештавамо све заинтересоване пољопривредне произвођаче који су заинтересовани за преузимање садница јагоде сорте „SYRIA“ треба да се јаве у канцеларију број 37. Општинске управе код Радислава Давидовића за пријаву садног материјала.

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Поводом трагичне смрти дјечака Константина Стјепића начелник општине Лопаре донио је одлуку о проглашењу дана жалости у уторак 14.03.2017. године на дан сахране. Опијело ће се обавити испред породичне куће у Липовицама са почетком у 13 часова

Детаљније

Обавјештење

Општина Лопаре се захваљује свим организацијама, институцијама, медијима, привредним субјектима и појединцима на несебичној помоћи и пожртвованости у жељи да се нестали дјечак пронађе и спаси. У име Општине Лопаре упућује се наjдубље саучешће породици дјечака Константина Стијепића

Детаљније

НЕСТАО ДЈЕЧАК КОНСТАНТИН СТИЈЕПИЋ

Јуче поподне између Липовица и Лабуцке недалеко од породичне куће нестао је десетогодишњи дјечак, који је дијете са посебним потребама, оболио од аутизма.
Потрага за њим је у току, од јуче, око стотину полицајаца, ватрогасаца, ловаца и мјештана.
Моле се грађани који могу помоћи на било који начин да обавијесте полицију на број 122 или лично

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Једнодневна обука из области пољопривредне производње

poljoprivreda-agriculture-new

РЕПУБЛИКА СРПСКА
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ
Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди
Подручна јединица Бијељина
Тел:055/203-005, 055/210-878,Факс: 055/205-404

у сарадњи са

Пољопривредним институтом
Републике Српске, Бања Лука

О Р Г А Н И З У Ј Е

Једнодневну обуку из области пољопривредне производње

Детаљније