Категорија │ ДИЈАСПОРА

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ДИЈАСПОРЕ

Детаљније

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ДИЈАСПОРЕ

Детаљније

КЊИЖЊВНО ВЕЧЕ

Детаљније

Одржана манифестација „Дани дијаспоре“

Untitled-1

Манифестација „Дани дијаспоре 2016“ одржана је у периоду 29-31.7.2016. године и отворена је изложбом слика Радована Симића. Манифестацију су отворили начелник општине Лопаре др Радо Савић, предсједница Матице исељеника и Срба у региону Јелена Киш и предсједник Удружења Мајевичана у Швајцарској Саво Митровић.
Након тога одиграна је позоришна представа „Огољени до коске“ аутора Миодрага Лукића.
Други дан манифестације одржан је састанак Привредног савјета општине Лопаре уз присуство представника дијаспоре. На састанку је разговарано о потенцијалним улагањима на подручју општине Лопаре.
У недјељу завршни дан манифестације уприличен је традиционалним САЈМОМ РАКИЈЕ И ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА уз емитовање емисије НЕДЈЕЉНО ПОПОДНЕ БН Телевизије у порти спомен цркве у Лопарама. Сајам ракије и домаћих производа отворили су министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и Игор Црнадак министар иностраних послова БиХ. Том приликом пред више стотина посјетилаца, поред богатог кулутурно-забавног програма, наступили су чланови СПКД „Просвјета“, затим естрадни умјетници, пољопривредни произвођачи, привредници, разни еминентни гости из свијета, културе и привреде

Детаљније

Одржан састанак Привредног савјета општине Лопаре

13686742_682016791945832_3304341660860519448_n

Други дан манифестације „Дани дијаспоре 2016“ одржан је састанак Привредног савјета општине Лопаре уз присуство представника дијаспоре. На састанку је разговарано о потенцијалним улагањима на подручју општине Лопаре

Детаљније

Отворена манифестација „Дани дијаспоре 2016“

У Центру за културу и информисање Лопаре вечерас је свечано отворена манифестација „Дани дијаспоре 2016“ изложбом слика Радована Симића. Манифестацију су отворили начелник општине Лопаре др Радо Савић, предсједница Матице исељеника и Срба у региону Јелена Киш и предсједник Удружења Мајевичана у Швајцарској Саво Митровић.
Након тога одиграна је позоришна представа „Огољени до коске“ аутора Миодрага Лукића.

Детаљније

Након 10 година у Лопарама се поново гради стамбено-пословна зграда

Након 10 година у Лопарама се поново гради стамбено-пословна зграда, овај пут на сјеверном улазу у општински центар, уз главну Улицу цара Душана. Објекат ће имати 36 станова, величине од 34 до 63 метара квадратних, са пословним простором површине 402 метра квадратна. Имаће пет спратова, а усељење првих станова се планира за крај године.
Предузетник Стојан Стевановић гради ову зграду

Детаљније

ОДРЖАН СВЕСРПСКИ САМИТ „EXPO 2016“

Untitled-1

У Диектикону код Цириха (Швајцарска), 3.6.2016. године одржан је Први СВЕСРПСКИ САМИТ. Самит су отворили Марко Чадеж, предсједник Привредне коморе Србије и Стојан Стевановић, предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској. У оквиру ALL SERBIAN SUMMIT- а, поред сајма на коме је учешће узело око 70 српских привредника из Србије, Републике Српске и дијаспоре, одржан је и Бизнис форум Савјета дијаспоре као и разни академски и културни садржаји.
Општина Лопаре је на сајму представљала своје представнике, као и поједине привреднике са подручја наше општине са циљем остваривања сарадње са српским привредницима. Сајам је затворен 4.6.2016. године.

Детаљније

Позориште „Дуга“ из Лопара у Добоју

Глумци позоришта „Дуга“ из Лопара одиграли су у уторак 10. маја 2016. године у Центру за културу и образовање Добој представу „Едукована жена“. Аутор представе је Миодраг Лукић, режисер је Слађана Илић, тон и расвјета Велибор Ивановић, а играли су: Драган Лукић, Јелена Спасојевић и Александра Митрић. Ова представа говори о гастарбајтеру који након 20 година рада у Швајцарску доведе супругу, која се едуковала у тој земљи.

Детаљније

Протојереј-ставрофор Саво Б. Јовић поклонио вриједне књиге

Протојереј-ставрофор др Саво Б. Јовић посјетио је данас начелника општине Лопаре Раду Савића и том приликом поклонио је вриједне књиге за библиотеку у Лопарама.
Осим сабраних дјела владике Николаја, дјела патријарха Павла, поклонио је и осам својих књига.
Тренутно овај Мајевичанин, родом из Милина Села ради као главни секретар Светог архијерејског синода

Детаљније