Категорија │ Тренутне активности дијаспоре

Донација школског намјештаја из Аустрије

Стигао још један контигент намјештаја из Аустије захваљујући господину инг. Златку Стојановићу

Детаљније

Донација школског намјештаја и опреме из Швајцарске

Наша Мајевичанка Сњежана Марић – Попадић за ОШ „Свети Сава“ у Лопарама, обезбиједила је 35 столова и 80 столица, 4 пројектора и радни сто.
Поменути намјештај је из школе „Aeugst am Albis“, а превоз намјештаја из Швајцарске до Лопара омогућио је Радислав Ђокић.
Општина Лопаре се захваљује Сњежани Марић – Попадић на обезбијеђеној донацији, која ће замјенити дотрајали намјештај у школи

Детаљније

ОДРЖАН СВЕСРПСКИ САМИТ „EXPO 2016“

Untitled-1

У Диектикону код Цириха (Швајцарска), 3.6.2016. године одржан је Први СВЕСРПСКИ САМИТ. Самит су отворили Марко Чадеж, предсједник Привредне коморе Србије и Стојан Стевановић, предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској. У оквиру ALL SERBIAN SUMMIT- а, поред сајма на коме је учешће узело око 70 српских привредника из Србије, Републике Српске и дијаспоре, одржан је и Бизнис форум Савјета дијаспоре као и разни академски и културни садржаји.
Општина Лопаре је на сајму представљала своје представнике, као и поједине привреднике са подручја наше општине са циљем остваривања сарадње са српским привредницима. Сајам је затворен 4.6.2016. године.

Детаљније

Oдржани „Дани дијаспоре 2015“

Untitled-1

Манифестација „Дани дијаспоре“ одржана је у периоду 26-28.7.2015. године и отворена је традиционалном РАКИЈАДОМ уз емитовање емисије НЕДЈЕЉНО ПОПОДНЕ БН Телевизије у порти спомен цркве у Лопарама. Том приликом пред више стотина посјетилаца, поред богатог кулутурно-забавног програма, наступили су чланови СПКД „Просвјета“, затим естрадни умјетници, пољопривредни произвођачи, привредници, разни еминентни гости из свијета, културе и привреде.
У понедјељак након „Отворених врата“ које је уприличио ЂОКИЋ МЕТАЛ (www.djokicmetal.com ) вече је настављено уз изложбу слика са ликовног сабора „Мајевица 2015“ и представу коју је организовало позориште „Дуга“ „И да сам паметан полудио бих“, аутора Миодрага Лукића.
Уторак, завршни дан манифестације уприличен је промоцијом часпоиса „Бокатин Дијак“ и културно – забавним програмом СПКД „Просвјета“ Лопаре у Центру за културу.

Детаљније
0

Донација из Енгелберга

Untitled-1


Наши земљаци из Енгелберга у Швајцарској, посредством Боре Ерића, упутили су помоћ за пострадале од клизишта у износу од 2000CHF, којим је купљен грађевински материјал за темељ куће породици Ранке и Милоша Јовића у Прибоју.
Општина Лопаре се захваљује на донацији.

Детаљније
0

Швајцарски ватрогасци помажу у Републици Српској

Наш сународник, Новица Кнежевић је рођен и одрастао у Швајцарској, гдје је завршио школу и факултет и данас је машински инжињер са добрим запослењем и зарадом. Да не спада у велики људе, вјероватно би био задовољан са оним што је до сада постигао и « гледао своја посла », како то воле да кажу они који нису спремни да баце поглед изван свог дворишта.

Детаљније
0

Хуманитарна Акција „Хљеб за све“

hljeb21

Хуманитарна Акција „Хљеб за све“
Центар за социјални рад Лопаре у сарадњи са институцијама и удружењима, организује хуманитарну акцију под називом „Хљеб за све“. Циљ хуманитарне акције је прикупљање новчаних средстава којима би се финансирала набавка и подјела ове основне животне намирнице за 190 најугроженијих породица са подручја општине Лопаре.

Хуманитарна...

Детаљније
0

НОВА ДОНАЦИЈА

fotografija4

Брачни пар ТАЊА И НОВИЦА КНЕЖЕВИЋ из Лопара, који су на привременом раду у Швајцарској, донирали су Ватрогасној јединици Лопаре камион Мерцедес са дуплом вучом у који стаје 5000 литара течности.

Ово возило је идеално за Ватрогасну јединицу у Лопарама због претежно брдског терена, рекао нам је Рајко Нешковић старјешина јединице који је нагласио да Новица већ пет година помаже Ватрогасно друштво „Лопаре“ и да је поред камиона и развалног алата, који је стигао данас, поклонио и заштитне униформе, шљемове, чизме и још много опреме.

Детаљније