Kategorija │ PROSVJETA

Održana Druga konferencija beba u Loparama

U Loparama je 30. juna 2017. godine ispred Centra za kulturu i informisanje održana Druga konferencija beba. Organizaciju je podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Opština Lopare, direktor RiTE „Ugljevik“ kao i apoteka „ARMEDICA“ i market „KORT“ koji su zajedno pripremili poklone za najmlađe stanovnike opštine. Konferenciju beba otvorio je načelnik opštine Lopare Rado Savić.
Zabavni program pripremili su mališani iz Dječijeg vrtića Lopare sa vaspitačima. Za predsjednika Konfrencije izabran je najmlađi Momčilo Antić iz Pipera rođen 2.6.2017. godine, za potpredsjednika najstarija beba Dragana Mitrović iz Lopara rođena 23.5.2016. godine, a nagrađene su bebe sa najviše braće i sestara, blizanci Miladin i Miloš Mićanović iz Pipera koji imaju još brata i sestru. Predsjednik skupštine i zamjenik načelnika uručili su nagrade mališanima.
Po završetku manifestacije uslijedio je defile kroz Lopare do zgrade opštine. Na Konferenciju su pozvane 52 bebe, a učestvovalo je 29 beba starosti do 14 mjeseci.

Detaljnije

POZORIŠNI FESTIVAL DIJASPORE: Osmi dan

Detaljnije: https://www.facebook.com/prosvjeta.lop?fref=nf

Detaljnije

Pozorišni festival dijaspore

Šesto veče manifestacije „Pozorišni festival dijaspore“ u nedjelju, 28. maja 2017. godine u Centru za kulturu i informisanje Lopare odigrana je predstava „Autošovinisti“ pozorišta „Duga“ iz Lopara.

Detaljnije

Pozorišni festival dijaspore

Peto veče manifestacije „Pozorišni festival dijaspore“ u petak, 19. maja 2017. godine u Centru za kulturu i informisanje Lopare odigrana je predstava „Zoološka priča“ tetatra „Levo“ iz Beograda.
Pozorišni festival dijaspore traje do 3. juna ove godine

Detaljnije

Održana manifestacija „Folklorom do pomirenja“

U Loparama je 25. marta 2017. godine održana po prvi put međunarodna manifestacija „Folkorom do pomirenja“. Manifestacija je počela defileom učesnika ispred Osnovne škole u Loparama do zgrade Opštine, a u Centru za kulturu i informisanje održao se nastup folklornih društava iz BiH, Srbije i Hrvatske.
Manifestaciju je otvorio i podržao načelnik opštine Lopare dr Rado Savić.
Cilj manifestacije je doprinos izgradnji povjerenja između ljudi različitih nacionalnosti kao i promovisanje saradnje prekograničnog regiona Drina – Sava.
Učesnici programa:

Detaljnije

MAJEVIČKO POSIJELO 2017

SPKD „Prosvjeta“ Lopare, u saradnji sa Centrom za kulturu Lopare, a pod pokroviteljstvom opštine Lopare, organizovalo je tradicionalnu manifestaciju „Majevičko posijelo“, druženje u tradicionalnom duhu uz pjesame i igre majevičkog podneblja.
U nedjelju, 26. februara, u prepunoj sali Centra za kulturu i informisanje u Loparama, održano je finalno veče manifestacije „Majevičko posijelo 2017“.
U programu su učestvovali najuspješniji izvođači tradicionalnih majevičkih pjesama, svirači na narodnim instrumentima i folklorni ansambli svih uzrasta i članovi sekcije za očuvanje narodne tradicije SPKD „Prosvjeta“ Lopare. Publika je imala priliku da pogleda nastupe najuspješnijih predstavnika nekoliko mjesnih zajednica opštine Lopare u tradicionalnim disciplinama narodnog stvaralaštva.
Upriličena je i izložba ručnih radova koju je priredila Borka Vlačić.

Detaljnije