Категорија │ ПРИВРЕДА

Из Свјетских мисија дошао у родни крај

Младен Арсеновић из Бијелјине добитник је државног одликововања Кралјевине Холадније за заслуге због учешћа у полицијским мисијама у иностранству.
Одликовање му је додјелио министар иностраних послова Холандије у Новој цркви у Хагу.
„Државно одликовање додјелјује се за изузетно представлјање Холандије као државе у иностранству. Добио сам ово одликовање због учешћа у дипломатској мисији у којој сам учествовао и представлјао ову землју. Министарства сполјних послова ме је кандидовало за ово признање“, рекао је Арсеновић...

Детаљније

„ТЕРМАЛ“ ЈЕ ГЕНЕРАТОР РАЗВОЈА МАЈЕВИЧКОГ КРАЈА

Начелник Лопаре Радо Савић је данас посетио Фабрику радијатора и котлова на пелету „Термал“ у Лопарама, чији је доживотни до сада инвестирано више од милион КМ и за коју је општина пронашла стратешког партнера из Калесије, предузеће „Лафат“.
Савић је нагласио да је општина Лопаре имала велику улогу у оживљавању фабрике „Термал“, која није радила 10 година, а данас је, како каже, генератор развоја мајевичког краја.
„Фирма је препорођена, тренутно је запослено 72 радника, а очекује се да ће проширење капацитета запослити око 160 људи“, рекао је Савић новинарима.
Технички руководилац производње у овој фирми Џевад Хамзић изјавио је да фабрика тренутно производи котлове и резервоаре, ау наредном периоду производиће радијаторе и пелет.
Фирма извози на холандско тржиште, али и на тржиште Русије, Албаније, Мађарске, Њемачке, Аустрије и Италије.
Радници у овој фабрици су металне струке, заваривачи и бравари, а просечна плата је 900 КМ.

Детаљније

Нова опрема за Цивилну заштиту и Ватрогасну јединицу у Лопарама

У Лопарама је представљен завршни дио пројекта „Побољшање система за превенцију и заштиту од поплава у граду Бијељина и општинама Лопаре, Шековићи, Сапна и Теочак“. У оквиру пројекта испоручен је и преостали дио опреме – униформе (капе, љетне јакне, панталоне, дукс мајице, поло мајице кратких рукава, дубоке ципеле, комплет радна одијела за ЦЗ уз припадајућа обиљежја – амблеме). Опрема је намјењена за припаднике Територијалне ватрогасне јединице и Цивилне заштите у Лопарама.

Детаљније

MЗ ВУКОСАВЦИ – Санирана оштећења моста

ВУКОСАВЦИ – санирана оштећења моста и уређено корито потока.

...Детаљније

МЗ ЛАБУЦКА – уређење простора поред цркве и паркинга

МЗ ЛАБУЦКА – уређење простора поред цркве. Припреме за асфалтирање и изградњу паркинг простора.

...Детаљније

MЗ ТОБУТ – санација пута кроз Тобут

ТОБУТ – санација пута кроз Тобут, ЈП Путеви РС.


...Детаљније

Отпочео пројекат у Горњем Мачковцу

Начелник општине Лопаре Радо Савић разговарао је са инвеститорима из Аустрије, Драганом Јовићем испред фирме Д.о.о. „Fructum“, Karin Holzer i Werner Holzer о даљем улагању у пољопривреду на започетом пројекту на локалитету у Горњем Мачковцу.
Инвеститори су започели крчење и припремање 30 хектара запарложеног бившег воћњака за нове засаде, гдје ће на јесен бити засађено око 30.000 садница.
У плану је даљи развој пројекта и изградња модерне хладњаче и других капацитета у близини ове локације

Детаљније

МЗ МАЧКОВАЦ: Покренута производња у Фабрици столова и столица

МАЧКОВАЦ – након више година поново покренута производња у Фабрици столова и столица. Производњу покреће Wоод Wорлд д.о.о. Бијељина. За сада је покренута котловница, брента, парионица и сушаре. У наредном периоду ће бити покренути и преостали дијелови ове фабрике, која у првој фази запошљава до 20 радник...

Детаљније

Нови пројекти у пољопривреди

Ових дана у Бобетином Брду отпочели су припремни радови на изградњи савремене дестилерије капацитета 40.000 литара по последњем ХАСАП (HACCP) систему. Пројекат ће представљати спој науке и традиционалног начина производње.
Ово улагање у пољопривреду као и подизање нових засада шљиве на 200 дунума започели су Бојан и Младен Џувелековић из Угљевика у сарадњи са Општином Лопаре.

Детаљније

Сарадња у области пољопривреде

Начелник општине Лопаре Радо Савић одржао је састанак са Драганом Јовићем, власником фирме Д.о.о. „Fructum“ Лопаре и Миланом Лукићем, директором Института за воћарство Чачак. На састанку је разговарано о улагању и изградњи воћњака у Горњем Мачковцу који ће реализовати фирма Д.о.о. „Fructum“ Лопаре уз стручну помоћ Института за воћарство Чачак

Детаљније