Категорија │ ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

Предавање за пољопривреднике општине Лопаре

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Општинске управе Лопаре организује 23.02. 2018. године (петак) са почетком у 11 часова предавање за пољопривреднике општине Лопаре. Позивају се сви заинтересовани пољопривредни произвођачи да присуствују овом предавњу

Детаљније

Дан матерњег језика

Савјет ученика ЈУ СШЦ „Вук Караџић“ је 21.02. 2018. године обиљежио Дан српског језика. Кроз низ паноа који су се састојали од проблема неписмености, основих грешака које се појављују у правопису, историјског развоја језика, ученици су показали значај очувања идентит...

Детаљније

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ТРАДИЦИЈЕ И ОБИЧАЈА

У Лопарама је вечерас, уз богат културно-умјетнички програм одржано завршно вече традиционалне манифестације „Мајевичко посијело-2018″, која има и такмичарско-ревијални карактер.

Предсједник лопарског Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“ Радмила Митровић рекла је да је циљ оваквих културних садржаја очување и његовање духовних и народних вриједности мајевичког краја.

„Од половине децембра п...

Детаљније

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: СРЕТЕЊЕ – ПРАЗНИК ЉУБАВИ БОЖИЈЕ И ДУХОВНЕ РАДОСТИ

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је да је данашњи празник Сретење Господње – празник љубави Божије и празник духовне радости.
„Кад долазимо у цркве на свете литургије, доживљавамо сусрет са Богом и једни са другима, а то и јесте Сретење, да срећемо једни друге и да препознајемо једни у другима икону Божију, човјека Божијега и да се односимо тако једни према другима у љубави, благочестивости, гостопримству, праштању у молитвама, и то је порука данашњег празника“, рекао је владика Фотије.

Владика Фотије је...

Детаљније

НОВЧАНИ ПОДСТИЦАЈ ЗА МЛАДОГ ФАРМЕРА ИЗ ЈАБЛАНИЦЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић и замјеник начелника Срећко Илић посјетили су фармера Недељка Бојкића из лопарске мјесне заједнице Јабланица и додијелили му подстицај за развој сточарства од 2.000 КМ. Савић је истакао да је Бојкић примјер како млад човјек може бити успјешан фармер. „Сигурно је да заслужује подршку локалне, али и шире заједнице. Пружићемо му помоћ и приликом израде пројекта који ће поспјешити ово газдинство“, рекао је Савић новинарима. Он је најави...

Детаљније

ГОДИНУ ДАНА УСПЈЕШНОГ РАДА УНИВЕРЗАЛНЕ ШКОЛЕ СПОРТА “ЗДРАВО ДИЈЕТЕ”

Школа спорта „Универзално дијете“ коју су покренули Синиша Павловић и Теодор Бојић, професори физичког васпитања у Лопарама, доказ је да се уз мало труда, рада и воље могу искористити сопствени капацитети и направити нешто што је корисно заједници. Општина Лопаре је кроз разне пројекте омогућила унапређење и усавршавање рада Школице, али и простора у коме раде, кроз набавку разних реквизита.

Детаљније

НАБАВЉЕНО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО

Ватрогасна јединица Лопаре данас је представила ново возило које је плаћено 14.000 КМ средствима из буџета општине.Старјешина Ватрогасне јединице Дарко Симеуновић рекао је да ће возило служити за евакуацију становника са високих спратова и за гашење пожара на високим етажама.

Детаљније

Јавни позив за YEP инкубатор пословних идеја

YEP

Отворен је Јавни позив за учешће у YEP Инкубатору пословних идеја у склопу Пројекта запошљавања младих (YEP) који има за циљ јачање предузетништва кроз подршку у развоју личних предузетничких капацитета, развоју модела и пословног плана за пословни подухват, техничкој имплементацији производа и/или услуга те менторство при регистрацији и развоју бизниса. Пoслoвним пoдухвaтимa кojи дoбиjу пoзитивну oцjeну бићe пoнуђeн пaкeт пoдршкe кojи укључуje инвeстициoнa срeдствa зa пoкрeтaњe бизнисa тe мeнтoрску пoдршку у oблaстимa у кojим се зa тo идeнтификуje пoтрeбa.

Детаљније

ИНВЕСТИТОРИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА УЛАГАЊА У МАЈЕВИЧКИ КРАЈ

Начелник лопарске општине Радо Савић посјетио је данас са инвеститором из Турске Хилмијем Озпачађијем клаоницу и хладњачу у Лопарама и фарму за узгој бикова и перади у Прибоју које нису у функцији, а за које је заинтересован овај турски предузетник.
Савић је рекао да је ово још једна од активности покретања привреде у мајевичком крају.
„Надамо се да ће потенцијални инвеститор донијети позитивну одлуку када је ријеч о улагању у ове фирме, с обзиром на то да је заинтересован за пољопривреду, узгој товних бикова и перади у чему ми имамо традицију“, рекао је Савић новинарима.
Он је истакао да ће руководство општине Лопаре дати пуну подршку инвеститору и да ће учествовати у извођењу додатних инфраструктурних радова на прилазу објектима.
„Једини наш...

Детаљније

ЛОПАРЕ: ОСВЕШТАН И НАЛОЖЕН БАДЊАК

У Храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама вечерње је служио протојереј-ставрофор Стево Јовић који је истакао да се рођењем Богомладенца Христа међу Србима рађа љубав оплемењена највећим богатством и највећим даром који је дат човјеку, а то је рађање дјеце. Бадњак су наложили начелник општине Лопаре Радо Савић, предсједник Скупштине ове мајевичке општине Миленко Ристић, Народни посланик Желимир Нешковић и предсједник Црквеног одбора Перо Сарић.

Детаљније