Категорија │ ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

Одржана манифестација „Фолклором до помирења“

17342527_816039401876903_2440205898356441889_n (2)

У Лопарама је 25. марта 2017. године одржана по први пут међународна манифестација „Фолкором до помирења“. Манифестација је почела дефилеом учесника испред Основне школе у Лопарама до зграде Општине, а у Центру за културу и информисање одржао се наступ фолклорних друштава из БиХ, Србије и Хрватске.
Манифестацију је отворио и подржао начелник општине Лопаре др Радо Савић.
Циљ манифестације је допринoс изградњи повјерења између људи различитих националности као и промовисање сарадње прекограничног региона Дрина – Сава.
Учесници програма:

Детаљније

РОЖАЊ – започела изградња манастирског конака у Рожњу

РОЖАЊ – започела изградња манастирског конака у Рож...

Детаљније

УПОЗОРЕЊЕ – ЦЕНТАР ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

ЗБОГ МОГУЋНОСТИ ИЗБИЈАЊА ПОЖАРА У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ (ПОСЕБНО У ВРИЈЕМЕ РАДОВА НА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПОВРШИНАМА, УРЕЂЕЊУ ОКОЛИНЕ ЕКОНОМСКИХ И ПРОИЗВОДНИХ ОБЈЕКАТА, ПАЉЕЊУ ОТПАДА И КОРОВА ИТД.) УПОЗОРАВАМ:
– ЗАБРАЊЕНО ПАЉЕЊЕ ВАТРЕ У ШУМИ И У БЛИЗИНИ ШУМЕ;
– ЗАБРАЊЕНА УПОТРЕБА СВАКЕ ВАТРЕ ОТВОРЕНОГ ПЛАМЕНА НА МЈЕСТИМА КОЈА ЗА ТО НИСУ ПРЕДВИЂЕНА И АДЕКВАТНО ОБЕЗБИЈЕЂЕНА;
– ЗАБРАЊЕНО ЈЕ СПАЉИВАЊЕ ОРГАНСКИХ ОСТАТАКА ПОСЛИЈЕ ЧИШЋЕЊА КОРОВА И РАСТИЊА, КАО И ДРУГИХ ОТПАДА НА ПОЉОПРИВРЕДНОМ ЗЕМЉИШТУ;
– У НЕПОСРЕДНОЈ БЛИЗИНИ МЈЕСТА УПОТРЕБЕ ВАТРЕ У БИЛО КОМ ОБЛИКУ МОРАЈУ БИТИ ОБЕЗБИЈЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ГАШЕЊЕ ПОЖАРА И ПРЕДУЗЕТЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЈЕРЕ;
– У СЛУЧАЈУ ИЗБИЈАЊА ПОЖАРА ИЗ БИЛО КОЈИХ РАЗЛОГА, ОБАВЕЗНО ПРИСТУПИТИ ЊЕГОВОМ ГАШЕЊУ, АНГАЖОВАЊЕМ ЛОКАЛНОГ СТАНОВНИШТВА, ЗАПОСЛЕНИХ И РАСПОЛОЖИВИХ СРЕДСТАВА УЗ ОБАВЕЗНО ПРИСУСТВО-ДЕЖУРСТВО, ДОК ВАТРА У ПОТПУНОСТИ НЕ ИЗГОРИ, БЕЗ ЗАОСТАЛИХ ЖАРИШТА;
– АКО ВАТРА ИПАК ИЗМАКНЕ КОНТРОЛИ ОБАВИЈЕСТИТИ:
1...

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – Радни састанак за малинаре

ОБАВЈЕШТАВАМО СВА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЛИЦА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ КОЈИ СЕ БАВЕ УЗГОЈЕМ ЗАСАДА МАЛИНЕ ДА ЋЕ СЕ РАДНИ САСТАНАК ЗА МАЛИНАРЕ ОДРЖАТИ ДАНА 22.03.2017. (СРИЈЕДА) У САЛИ СО ЛОПАРЕ СА ПОЧЕТКОМ У 11 ЧАСОВА

Детаљније

Прољетно чишћење

У оквиру акције „Прољетно чишћење“ извршено је чишћење поред регионалних путева на подручју општине Лопаре у правцу Челића и правцу Тобута. Акцију су организовали приправници Општине Лопаре. Прикупљено је 70 џакова од 150 литара отпада од тога највише стаклене и пластичне амбалаже, папира, лименки, гуме и остатака хране. Апелујмо на наше грађане и возаче да не бацају смеће и тиме загађују животну околину.

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – преузимање садница јагоде

Обавјештавамо све заинтересоване пољопривредне произвођаче који су заинтересовани за преузимање садница јагоде сорте „SYRIA“ треба да се јаве у канцеларију број 37. Општинске управе код Радислава Давидовића за пријаву садног материјала.

Детаљније

Потписан уговор о сарадњи на пројекту пластеничке производње

Замјеник начелника општине Лопаре Срећко Илић потписао је уговор о сарадњи на пројекту пластеничке производње са организацијом „Muslim Aid“ у Зеници.
Десет општина и градова потписало уговор о сарадњи на пројекту пластеничке производње са организацијом „Muslim Aid“ гдје ће се из сваке општине одабрати 20 корисника којима ће се понудити стартни пакет, који ће они суфинансирати. То подразумјева учешће од 20%. У том пакету ће бити пластеник од 100 квадрата и систем за наводњавање, те садни материјал за прољетну и љетну сјетву. Корисници пакета ће имати и дводневну едукацију на којој ће имати прилику научити све о пластеничкој производњи.

Детаљније

Одржана конференција омладинског активизма

У Прибоју је 16. марта 2017. године одржана конференција омладинског активизма о одрживом управљању и очувању биодиверзитета у АДБА региону „Дрина – Сава“. У поздравном говору обратили су се: др Радо Савић начелник општине Лопаре, Мирела Чаушевић испред SWG-a, Бошко Николић и Марко Цвијановић координатори пројекта.

ЕКО – Леонардо НВО из Прибоја је у партнерству са Рураланим центром Сова аплицирао на позив SWG-а и добио подршку кроз активност “људи-људима” у оквиру пројекта „Подршка регионалној сарадњи и избалансираном територијалном...

Детаљније

Предавање пред почетак прољетне сјетве

17240672_809616422519201_8242456928381219646_o

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Општинске управе Лопаре је у сарадњи са Ресором за пружање стручних услуга у пољопривреди, Министарства пољoпривреде, шумарства и водопривреде РС, организовало централно предавање за пољопривреднике општине Лопаре пред почетак прољетних радова и сјетве култура. Теме предавања су биле:

1. Ажурирање података у регистру пољопривредних газдинстава – предавач Сања Нинковић, дипл. инж. пољ, Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди, Бијељина
2...

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Једнодневна обука из области пољопривредне производње

poljoprivreda-agriculture-new

РЕПУБЛИКА СРПСКА
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ
Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди
Подручна јединица Бијељина
Тел:055/203-005, 055/210-878,Факс: 055/205-404

у сарадњи са

Пољопривредним институтом
Републике Српске, Бања Лука

О Р Г А Н И З У Ј Е

Једнодневну обуку из области пољопривредне производње

Детаљније