Kategorija │ MJESNE ZAJEDNICE

Lopare – Informativna radionica

 

Detaljnije

MZ PIRKOVCI – Asfaltirano 300 metara puta

PIRKOVCI – Asfaltirano 300 metara puta u zaseoku Tisovica.

Detaljnije

NOVI ASFALT U MJESNOJ ZAJEDNICI JABLANICA KOD LOPARA

U loparskoj Mjesnoj zajednici Jablanica danas je u toku asfaltiranje puta dužine 1.000 metara a širine 3,5 metra za šta je ukupno izdvojeno 94.000 KM.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić zajedno sa predsjednikom Skupštine ove majevičke opštine Milenkom Ristićem posjetio je danas radove.

Savić je istakao da se iz budžeta opštine Lopare za ovaj projekat izdvojilo 47.000 KM a isto toliko su skupili i mještani.

-Na ovaj način, zaseok Vidovići je u potpunosti povezan sa regionaln...

Detaljnije

ASFALTIRAN PUT U MRTVICI

U Mjesnoj zajednici Mrtvica kod Lopara asfaltiran je put dužine 320 metara a širine 4 metra na radost mještana ovog kraja.

Načelnik Lopara Rado Savić prisustvovao je danas asfaltiranju i rekao da je za ovu dionicu puta izdvojeno 40.000 KM, od čega je Brčko Distriht dao 20.000 KM a ostalo je ova majevička opština uz podršku privrednika.

-Ovaj dio Mrtvice prema Koretašima povezuje opštinu Lopare sa Brčko Distriktom i važno je da se stanovnicima ovog mjesta ali i svim onima koji koriste ovaj put olakšaju uslovi života-rekao je Savić n...

Detaljnije

MIR BOŽIJI-HRISTOS SE RODI

Sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, građanima i majevičkoj dijaspori čestitam najradosniji hrišćanski praznik-Božić, tradicionalnim pozdravom MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!

Detaljnije

TRADICIONALNO NALAGANjE BADNjAKA UOČI BOŽIĆA

Brojni vjernici u Loparama okupili su se večeras u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice gdje je protojerej-stavrofor Stevo Jović nakon bogosluženja na Badnje veče poželio da se što više djece rađa u srpskom narodu.
„Ako se ostvari mir među ljudima, onda je to mir Božiji. Neka mir Božiji zavlada svim ljudima u svim porodicama kroz bračne zajednice, kroz rađanja djece, bogaćenjem i umoženjem kolijevki u domovima svih“, poručio je Jović u besjedi.
Badnjak je naložio načelnik Lopara Rado Savić koji je čestitao nastupajući Božić sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, građanima ove majevičke opštine i majevičkoj dijaspori.
„Neka nam p...

Detaljnije

TRADICIONALNA SJEČA BADNjAKA U PRIBOJU

Mještani Priboja kod Lopara danas su tradicionalno posjekli badnjak i donijeli ga ispred Hrama rođenja Presvete Bogorodice u ovom majevičkom mjestu.

Starješina hrama protojerej-stavrofor Jeremija Lazić rekao je novinarima da se prinošenje badnjaka tradicionalno obavlja na dan kada se proslavlja Sveti Ignjatije Bogonosac.

On je svim parohijanima poželio sreću i da Hristovo rođenje dočekaju u radosti i veselju.

Prinošenju badnjaka prisustvovao je i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je izrazio zadovoljstvo što se i na ovaj način čuva tradicija i pravoslavna vjera.

„Ponosan sam na Majevičane, jer današnje druženje je odraz majevičkog jedinstva i to je poruka srpskom narodu, gdje god da se nalaze“, poručio je Savić.

On je najav...

Detaljnije

IZGRADNjA BAZENA U TOKU

Načelnik opštine Lopare Rado Savić sa saradnicima posjetio je danas radove na izgradnji bazena u Loparama. Gradi se moderan bazen sa svim pratećim objektima uključujući restoran, teretanu na otvorenom, dječiju igraonicu, kao i teren za odbojku na pijesku. Radovi na pratećim objektima će biti završeni do kraja maja, a svečano otvaranje bazena planirano je u prvoj polovini juna 2019. godine.

Detaljnije

UGOVORI ZA TRI KORISNIKA PROGRAMA OPORAVKA OD POPLAVA

U opštini Lopare danas su potpisani ugovori sa tri korisnika paketa u oblasti poljoprivredne proizvodnje, u okviru Programa za oporavak od poplava koji finansira EU, a sprovodi UNDP u BiH.
Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da će još četiri korisnika dobiti podršku, od čega će tri dobiti za zapošljavanje, a jedan za samozapošljavanje.

„Za ove porodice je, osim kuća koje će dobiti ili koje će biti obnovljene, važno da im na ovaj način bude omogućeno da sa bave poljoprivredom, da se zaposle i od toga žive“, izjavio je Savić novinarima.

Savić je na...

Detaljnije

POSJETA DELEGACIJE MINISTARSTVA ZA IZBJEGLICE I LjUDSKA PRAVA BIH

Delegacija Ministarstva za izbjeglice i ljudska prava BiH i predstavnici Odbora za Rome pri Savjetu ministara BiH posjetili su danas opštinu Lopare. Na sastanku je razgovarano o projektima koji su urađeni na području ove opštine kao i nekim novim narednim projektima, ali i o formiranju udruženja za Rome na području opštine Lopare

Detaljnije