Категорија │ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

ИЗГРАДЊА БАЗЕНА У ТОКУ

Начелник општине Лопаре Радо Савић са сарадницима посјетио је данас радове на изградњи базена у Лопарама. Гради се модеран базен са свим пратећим објектима укључујући ресторан, теретану на отвореном, дјечију играоницу, као и терен за одбојку на пијеску. Радови на пратећим објектима ће бити завршени до краја маја, а свечано отварање базена планирано је у првој половини јуна 2019. године.

Детаљније

УГОВОРИ ЗА ТРИ KОРИСНИKА ПРОГРАМА ОПОРАВKА ОД ПОПЛАВА

У општини Лопаре данас су потписани уговори са три корисника пакета у области пољопривредне производње, у оквиру Програма за опоравак од поплава који финансира ЕУ, а спроводи УНДП у БиХ.
Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да ће још четири корисника добити подршку, од чега ће три добити за запошљавање, а један за самозапошљавање.

„За ове породице је, осим кућа које ће добити или које ће бити обновљене, важно да им на овај начин буде омогућено да са баве пољопривредом, да се запосле и од тога живе“, изјавио је Савић новинарима.

Савић је на...

Детаљније

ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА ЗА ИЗБЈЕГЛИЦЕ И ЉУДСКА ПРАВА БИХ

Делегација Министарства за избјеглице и људска права БиХ и представници Одбора за Роме при Савјету министара БиХ посјетили су данас општину Лопаре. На састанку је разговарано о пројектима који су урађени на подручју ове општине као и неким новим наредним пројектима, али и о формирању удружења за Роме на подручју општине Лопаре

Детаљније

„САС СУПЕР П“ ОСИГУРАЊЕ ПОКЛОНИЛО ПЛАЦЕВЕ ЗА ГРАДЊУ КУЋА У ПРИБОЈУ

Власници „САС супер П“ осигурања Радо Гаврић и Миодраг Стојановић поклонили су данас општини Лопаре 2.000 квадрата земљишта у Мјесној заједници Прибој, на коме ће се градити пет стамбених објеката породицама који су остали без кућа у клизиштима 2014. године.

Начелник општине Лопаре Радо Савић након састанка са Радом Гаврићем нагласио је да је ово примјер како привредници који су остварени у послу имају осјећај за суграђане којима је помоћ неопходна.

„Нама значи ова помоћ, јер ће тридесет становника Прибоја, на овај начин остати у свом мјесту. До сада смо изградили 71 стамбени објекат породицама који су остали без кућа у клизиштима од 2014. године“, рекао је Савић новинарима.

Детаљније

САНАЦИЈА КЛИЗИШТА У МИРОСАВЦИМА

У току је санација клизишта на локалном путу у Мјесној заједници Миросавци, засеок „Марићи“.
На овом локалном путу саобраћај је био отежан. Санацијом клизишта на овом путном правцу саобраћај ће се одвијати нормално.Вриједност радова је око 15.000 КМ, а средства је обезбиједила Општина Лопаре. Извођач радова је „МР ЈОВИЋ“ д.о.о. Лопаре

Детаљније

НОВИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ КУЋА

42543420_724808451198210_4531328614838304768_o

Општина Лопаре потписала је данас уговоре са још шест корисника програма опоравка од поплава, а који је финансиран средствима ЕУ у сарадњи са Владом Републике Српске и Владом Федерације БиХ.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да је потписивањем ових шест уговора настављена реализација изградње преосталих 40 кућа и поправка 15 кућа за оштећене у клизиштима, те подсјетио да је до сада изграђено 48 стамбених објеката.

Он је истакао да је ово једанаести уговор у овој години и да се општина обавезала на учешће од по 5.000 КМ, те изградњу потребне инфраструктуре за сваку од кућа, као и обезбјеђивање плаца за оне који немају свој плац на сигурном терену.

Један од потписника уговора је Ристо Максимовић из Јабланице, коме је клизиште оштетило кућу.

Детаљније

УРАЂЕНЕ ТРИ БУШОТИНЕ ЗА ЛОПАРСКИ ВОДОВОД

Током новембра 2017.год. и септембра 2018.год. у Веселиновцу су урађене три бушотине за снабдијевање Лопара водом. Бушотине су на дубинама 102 м (двије) и 120 м. Вриједност радова на изградњи ове 3 бушотине је 50 000 КМ. Вода ће се пумпама избацивати и за пумпе, њихову уградњу и повезивање потребно је око 50 000 КМ. Напајање струјом није најбоље и поднијет је захтјев електродистрибуцији за трофазну струју и извршена уплата од 1914,50 КМ.
Издашност поменутих бушотина је око 400 кубика воде за 24 х. Капацитет базена у Лопарама је 380 кубика.

Детаљније

САНАЦИЈА МОСТА НА РИЈЕЦИ ЈАЊИ

На ријеци Јањи у Прибоју започета је санација моста који спаја регионални пут R-456 Зворник – Сапна – Прибој са магистралним путем Тузла – Бијељина.
Начелници општина Лопаре и Теочак Радо Савић и Тајиб Муминовић су данас присуствовали почетку радова.

Детаљније

УРУЧЕНА ЗАХВАЛНИЦА ДРАГОМ ТОМАНИЋУ ИЗ ПЕТКОВИЦЕ

Представници Савјета мјесне заједнице Козјак данас су уручили захвалницу господину Драгом Томанићу из Петковице (Шабац) за допринос развоју ове мјесне заједнице. Драги Томанић освојио је прву награду – шилтер вриједан 3.500 КМ на томболи одржаној у оквиру манифестације „Козјачки сусрети 2018“,који је одлучио да освојену награду донира мјесној заједници.

Орга...

Детаљније

ЛОПАРЕ – асфалтиран дио пута у засеоку у Веселиновцу

ЛОПАРЕ – асфалтиран дио пута у засеоку у Веселиновцу у дужини од 200 метара. Заједн...

Детаљније