Категорија │ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

MЗ ТОБУТ – Пут у дужини од километар до гробља „Пањевић“

ТОБУТ – Пут у дужини од километар до гробља „Пањевић“, насут туцаником,...

Детаљније

ЛОПАРЕ – данас је успјешно завршено пресвлачење улице између цркве и зграде Парк

ЛОПАРЕ – данас је успјешно завршено пресвлачење улице између цркве и зграде Парк, као ...

Детаљније

ЛОПАРЕ – Асфалтирана улица на Косаници

ЛОПАРЕ – Асфалтирана улица на Косаници и крак...

Детаљније

Одржан меморијални турнир у малом фудбалу у Пукишу

У организацији Општине Лопаре, МЗ Пукиш и СПЦ, у Пукишу је одржан традиционални меморијалини Васкршњи турнир „Грујица Јањић“ у малом фудбалу, на коме је учествовало преко 300 такмичара из 20 клубова БиХ.

Детаљније

МЗ ПИРКОВЦИ – асфалтирање локалног и приступног пута

МЗ ПИРКОВЦИ – асфалтирање локалног и приступногпута...

Детаљније

ДРУЖЕЊЕ МЛАДИХ ИЗ ЛОПАРА И БРЧКОГ

Начелник општине Лопаре Радо Савић отворио је данас такмичење полазника школица спорта из Лопара и Брчког које је организовано у оквиру пројекта „Про-будућност“, чији је циљ помирење, изградња мира унутар и међу заједницама у БиХ које су подијељене по ентитетским линијама.

Савић је рекао да је општина Лопаре са још неколико локалних заједница из Федерације БиХ и Републике Српске укључена у овај пројекат, чији је циљ рад на помирењу и на стварању бољег амбијента у коме ће одрастати млађе генерације...

Детаљније

МЗ БОБЕТИНО БРДО – асфалтирано 530 м дионице регионалног пута

БОБЕТИНО БРДО – асфалтирано 530 м дионице регионалног пута, ширине 5,5 м, средствима ЈП Путеви РС. Извођач радова Бијељина пут д.о.о.
Планирано укупно 940 м у наредном периоду да се асфалтира.

Детаљније

САНАЦИЈА УЛИЦА И АСФАЛТИРАЊЕ ПУТЕВА

У Лопарама је у току санација двије градске улице са тротоарима, те изградња неколико путних праваца у мјесним заједницама ове мајевичке општине, за шта ће бити издвојено 308.000 КМ из кредитних средстава за обнову од поплава.

Начелник општине Лопаре Радо Савић новинарима је рекао да је у току и замјена крова на згради општине.

Он је данас обишао радове у улици Степе Степановића и најавио санацију у градској зони.

„Санираћемо и уредити улице и паркинг простор између зграде Парк и храма Покрова Пресвете Богородице, те улицу на Косаници, уредити и санирати улицу Степе Степановића, те уредити паркинг код Суда и санирати улицу према стамбеним зградама број 134 и 136″, рекао је Савић.

Начелник Ло...

Детаљније

ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ РАДИ ПЕТКОВИЋУ ЗА ДОПРИНОС РОДНОМ КРАЈУ

Начелник општине Лопаре Радо Савић уручио је данас општинско признање – бронзану значку Ради Петковићу из насеља Коњиковићи за истакнут рад у афирмацији ове мјесне заједнице.
Савић је рекао да су бројни пројекти вриједни 200.000 КМ који су унаприједили живот у овој Мјесној заједници веома значајни и због тога да се становништво Коњиковића задржи у овом крају.
Према његовим ријечима, Петковић је примјер како мајевичани у дијаспори доприносе развоју свог завичаја.
„Пројекти које смо заједно урадили подижу квалитет живота мјештана у прелијепим предјелима планине Мајевице и врло су погодни за потенцијалну изградњу викенд насеља и развој туризма“, истакао је Савић.
Он је додао да је у Коњиковићима урађен асфалтни пут, нисконапонска електро-мрежа, улична расвјета и пут до мјесног гробља, уз помоћ општина Лопаре и Тузла, Савјета министара и самих мјештана.
Савић је рекао да ће општина Лопаре финансирати превоз за пет ђака из Коњиковића до школе која је удаљеа 10 километара.
По добијању општи...

Детаљније

НОВИ АСФАЛТНИ ПУТ У СЕЛУ ВЕСЕЛИНОВАЦ

У селу Веселиновац код Лопара асфалтирано је 400 метара пута до мјесног гробља, за шта је утрошено 33.000 КМ, рекао је новинарима начелник општине Лопаре Радо Савић.
„С обзиром на то да у Веселиновцу имамо становништва ромске националности, добили смо подршку од Савјета министара БиХ у износу од 17.000 КМ“, рекао је Савић.
Према његовим ријечима, општина Лопаре је издвојила 8.000 КМ из буџета, колико су прикупили и мјештани.

Детаљније