Категорија │ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

НОВИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ КУЋА

42543420_724808451198210_4531328614838304768_o

Општина Лопаре потписала је данас уговоре са још шест корисника програма опоравка од поплава, а који је финансиран средствима ЕУ у сарадњи са Владом Републике Српске и Владом Федерације БиХ.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да је потписивањем ових шест уговора настављена реализација изградње преосталих 40 кућа и поправка 15 кућа за оштећене у клизиштима, те подсјетио да је до сада изграђено 48 стамбених објеката.

Он је истакао да је ово једанаести уговор у овој години и да се општина обавезала на учешће од по 5.000 КМ, те изградњу потребне инфраструктуре за сваку од кућа, као и обезбјеђивање плаца за оне који немају свој плац на сигурном терену.

Један од потписника уговора је Ристо Максимовић из Јабланице, коме је клизиште оштетило кућу.

Детаљније

УРАЂЕНЕ ТРИ БУШОТИНЕ ЗА ЛОПАРСКИ ВОДОВОД

Током новембра 2017.год. и септембра 2018.год. у Веселиновцу су урађене три бушотине за снабдијевање Лопара водом. Бушотине су на дубинама 102 м (двије) и 120 м. Вриједност радова на изградњи ове 3 бушотине је 50 000 КМ. Вода ће се пумпама избацивати и за пумпе, њихову уградњу и повезивање потребно је око 50 000 КМ. Напајање струјом није најбоље и поднијет је захтјев електродистрибуцији за трофазну струју и извршена уплата од 1914,50 КМ.
Издашност поменутих бушотина је око 400 кубика воде за 24 х. Капацитет базена у Лопарама је 380 кубика.

Детаљније

САНАЦИЈА МОСТА НА РИЈЕЦИ ЈАЊИ

На ријеци Јањи у Прибоју започета је санација моста који спаја регионални пут R-456 Зворник – Сапна – Прибој са магистралним путем Тузла – Бијељина.
Начелници општина Лопаре и Теочак Радо Савић и Тајиб Муминовић су данас присуствовали почетку радова.

Детаљније

УРУЧЕНА ЗАХВАЛНИЦА ДРАГОМ ТОМАНИЋУ ИЗ ПЕТКОВИЦЕ

Представници Савјета мјесне заједнице Козјак данас су уручили захвалницу господину Драгом Томанићу из Петковице (Шабац) за допринос развоју ове мјесне заједнице. Драги Томанић освојио је прву награду – шилтер вриједан 3.500 КМ на томболи одржаној у оквиру манифестације „Козјачки сусрети 2018“,који је одлучио да освојену награду донира мјесној заједници.

Орга...

Детаљније

ЛОПАРЕ – асфалтиран дио пута у засеоку у Веселиновцу

ЛОПАРЕ – асфалтиран дио пута у засеоку у Веселиновцу у дужини од 200 метара. Заједн...

Детаљније

НОВИ АСФАЛТ У КОРАЈУ

Начелник општине Лопаре Радо Савић данас је са начелником општине Челић Сеадом Муминовићем посјетио повратничко насеље Корај, засеок Гајеви, у лопарској општини, у којој је асфалтирано 680 метара пута.
За нови асфалт Општина Лопаре је издвојило 50.000 КМ, а мјештани 25.000 КМ.
Начелник општине Лопаре Радо Савић изразио је захвалност свима који су учествовали у овом пројекту, односно сарадњи, која је, каже, гаранција бољег живота. Уједно и истако да је ово пољопривредни крај и да Општина Лопаре даје преко 1000 дунума земље на обраду локалном становништву које се углавном бави воћарством.

Детаљније

MЗ ТОБУТ – Пут у дужини од километар до гробља „Пањевић“

ТОБУТ – Пут у дужини од километар до гробља „Пањевић“, насут туцаником,...

Детаљније

ЛОПАРЕ – данас је успјешно завршено пресвлачење улице између цркве и зграде Парк

ЛОПАРЕ – данас је успјешно завршено пресвлачење улице између цркве и зграде Парк, као ...

Детаљније

ЛОПАРЕ – Асфалтирана улица на Косаници

ЛОПАРЕ – Асфалтирана улица на Косаници и крак...

Детаљније

Одржан меморијални турнир у малом фудбалу у Пукишу

У организацији Општине Лопаре, МЗ Пукиш и СПЦ, у Пукишу је одржан традиционални меморијалини Васкршњи турнир „Грујица Јањић“ у малом фудбалу, на коме је учествовало преко 300 такмичара из 20 клубова БиХ.

Детаљније