Категорија │ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ РАДИ ПЕТКОВИЋУ ЗА ДОПРИНОС РОДНОМ КРАЈУ

Начелник општине Лопаре Радо Савић уручио је данас општинско признање – бронзану значку Ради Петковићу из насеља Коњиковићи за истакнут рад у афирмацији ове мјесне заједнице.
Савић је рекао да су бројни пројекти вриједни 200.000 КМ који су унаприједили живот у овој Мјесној заједници веома значајни и због тога да се становништво Коњиковића задржи у овом крају.
Према његовим ријечима, Петковић је примјер како мајевичани у дијаспори доприносе развоју свог завичаја.
„Пројекти које смо заједно урадили подижу квалитет живота мјештана у прелијепим предјелима планине Мајевице и врло су погодни за потенцијалну изградњу викенд насеља и развој туризма“, истакао је Савић.
Он је додао да је у Коњиковићима урађен асфалтни пут, нисконапонска електро-мрежа, улична расвјета и пут до мјесног гробља, уз помоћ општина Лопаре и Тузла, Савјета министара и самих мјештана.
Савић је рекао да ће општина Лопаре финансирати превоз за пет ђака из Коњиковића до школе која је удаљеа 10 километара.
По добијању општи...

Детаљније

НОВИ АСФАЛТНИ ПУТ У СЕЛУ ВЕСЕЛИНОВАЦ

У селу Веселиновац код Лопара асфалтирано је 400 метара пута до мјесног гробља, за шта је утрошено 33.000 КМ, рекао је новинарима начелник општине Лопаре Радо Савић.
„С обзиром на то да у Веселиновцу имамо становништва ромске националности, добили смо подршку од Савјета министара БиХ у износу од 17.000 КМ“, рекао је Савић.
Према његовим ријечима, општина Лопаре је издвојила 8.000 КМ из буџета, колико су прикупили и мјештани.

Детаљније

Парастос у Пукишу

У Пукишу је 24. новембра 2017. године обиљежена је преслава храма и одржан је парастос мјештанима Пукиша страдалим у Другом свјетском рату и свим жртвама Другог свјетског и одбрамбено-отаџбинског рата. Споменик за пострадале мјештане Пукиша у Другом свјетском рату налази се одмах поред споменика подигнутог за 104 мучки убијена цивила – мјештана села Миросавци који су убијени 26. новембра 1941. године од стране усташа. Осим споменика мучки пострадалим Миросавчанима, споменика за страдале Пукишане Другог свјетског рата и споменика за одбрамбено отаџбински рат, прије пар година изграђена је и спомен – црква посвећена Светом Сисоју као спомен на 104 мучки убијена цивила међу којим је било и доста дјеце и од годину дана и стараца у којој се налази и фреска са 104 лика настрадалих мјешатана Миросаваца.

Детаљније

ЗАМЈЕНА ДОТРАЈАЛИХ СИЈАЛИЦА УЛИЧНЕ РАСВЈЕТЕ

У неколико мјесних заједница на подручју општине Лопаре у току је постављање око 200 нових сијалица јавне расвјете, јер су постојеће дотрајале, рекао је начелник ове мајевичке општине Радо Савић. Он је напоменуо да је за изградњу нове расвјете и реконструкцију постојеће у општини Лопаре из локалног буџета у овој години утрошено укупно 60.000 КМ, колико је, напомиње, планирано и за наредну годину. Савић каже да на подручју општине Лопаре има више од хиљаду сијаличних мјеста.
„Ријеч је о расвјети која је изграђена у посљедњих 10 година, неке сијалице су дотрајале па се ових дана ради замјена на 200 сијаличних мјеста које су на подручју више мјесних заједница, односно свугдје гдје су сијалице дотрајале“, рекао је Савић. Он је напоменуо да ће се у насељу Лопаре урадити нова лед расвјета ради уштеде и веће безбједности грађана.
„У току је изградња расвјете у Мјесној заједници Пирковци као и Веселиновцу који припада Мјесној заједници Лопаре Село“, навео је Савић.

Детаљније

MЗ ПИПЕРИ – асфалтиран дио регионалног пута Мачковац-Пипери

ПИПЕРИ – асфалтиран дио регионалног пута Мачковац-Пипери Р-456 ( потез испод поште ). ЈП Путеви РС инвеститор, извођач радова Бијељина пут д.о.о., дужина 260 м, ширина 6 м.


...Детаљније

КОВАЧИЦА – сеоска Молитва

КОВАЧИЦА

Детаљније

МЗ ТОБУТ – Парастос погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата

Парастос погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата из Тобута.

Детаљније

Површнице – Санација клизишта

Површнице – У току је санација клизишта на регионалном путу R-458, дионица Површнице – Лопаре. Извођач радова је „Бијељина пут“ д.о.о, а инвеститор је ЈП „Путеви Републике Српске“

Детаљније

МОЈА МАЈЕВИЦА: Уређење школског дворишта у Липовицама

У организацији Савјета мјесне заједнице Липовице,а уз помоћ Начелника општине Лопаре Др Раде Савића и појединаца из Липовица почело је уређење школског дворишта. Радови су почели 28.јуна, а настављени 8.јула 2017.године. Очишћен је одводни канал поред пута и дјелимично поправљено фудбалско игралиште. Изграђена је септичка јама за канализацију и капије за двориште. У наредном периоду биће постављене цијеви на каналу за улаз у двориште и капија. Такође ће бити изграђена и ограда. Подручна школа „Вељко Чубриловић“ у Липовицама ће у наредној школској 2017/18.години у пет одјељења имати 17 ученика.Поређења ради подручна школа у Пељавама ће имати 7 ученика, у Подгори од наредне школске године престаје са радом, јер нема ученика, а у Бријесту школа не ради од 1992.године.

Извор: htt...

Детаљније