Категорија │ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

ЗАМЈЕНА ДОТРАЈАЛИХ СИЈАЛИЦА УЛИЧНЕ РАСВЈЕТЕ

У неколико мјесних заједница на подручју општине Лопаре у току је постављање око 200 нових сијалица јавне расвјете, јер су постојеће дотрајале, рекао је начелник ове мајевичке општине Радо Савић. Он је напоменуо да је за изградњу нове расвјете и реконструкцију постојеће у општини Лопаре из локалног буџета у овој години утрошено укупно 60.000 КМ, колико је, напомиње, планирано и за наредну годину. Савић каже да на подручју општине Лопаре има више од хиљаду сијаличних мјеста.
„Ријеч је о расвјети која је изграђена у посљедњих 10 година, неке сијалице су дотрајале па се ових дана ради замјена на 200 сијаличних мјеста које су на подручју више мјесних заједница, односно свугдје гдје су сијалице дотрајале“, рекао је Савић. Он је напоменуо да ће се у насељу Лопаре урадити нова лед расвјета ради уштеде и веће безбједности грађана.
„У току је изградња расвјете у Мјесној заједници Пирковци као и Веселиновцу који припада Мјесној заједници Лопаре Село“, навео је Савић.

Детаљније

MЗ ПИПЕРИ – асфалтиран дио регионалног пута Мачковац-Пипери

ПИПЕРИ – асфалтиран дио регионалног пута Мачковац-Пипери Р-456 ( потез испод поште ). ЈП Путеви РС инвеститор, извођач радова Бијељина пут д.о.о., дужина 260 м, ширина 6 м.


...Детаљније

КОВАЧИЦА – сеоска Молитва

КОВАЧИЦА

Детаљније

МЗ ТОБУТ – Парастос погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата

Парастос погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата из Тобута.

Детаљније

Површнице – Санација клизишта

Површнице – У току је санација клизишта на регионалном путу R-458, дионица Површнице – Лопаре. Извођач радова је „Бијељина пут“ д.о.о, а инвеститор је ЈП „Путеви Републике Српске“

Детаљније

МОЈА МАЈЕВИЦА: Уређење школског дворишта у Липовицама

У организацији Савјета мјесне заједнице Липовице,а уз помоћ Начелника општине Лопаре Др Раде Савића и појединаца из Липовица почело је уређење школског дворишта. Радови су почели 28.јуна, а настављени 8.јула 2017.године. Очишћен је одводни канал поред пута и дјелимично поправљено фудбалско игралиште. Изграђена је септичка јама за канализацију и капије за двориште. У наредном периоду биће постављене цијеви на каналу за улаз у двориште и капија. Такође ће бити изграђена и ограда. Подручна школа „Вељко Чубриловић“ у Липовицама ће у наредној школској 2017/18.години у пет одјељења имати 17 ученика.Поређења ради подручна школа у Пељавама ће имати 7 ученика, у Подгори од наредне школске године престаје са радом, јер нема ученика, а у Бријесту школа не ради од 1992.године.

Извор: htt...

Детаљније