Категорија │ Центар за социјални рад

ПРАЗНИЧНИ ПАКЕТИ ЗА 460 СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ

У Лопарама је данас 460 социјално угрожених породица добило пакете хране које је донирала њемачка хуманитарна организација „Хљеб живота“ из Улма и „Помоћ за сиромашне“ из Форцхајма.
Предсједник Удружења „Хљеб живота“ Драгољуб Симеуновић рекао је новинарима да је појединачна вриједност пакета 20 евра и да ову акцију тардиционално организују људи из дијаспоре поводом новогодишњих и божићних празника.
„Имамо 20 чланова нашег удружења и донаторе широм Њемачке, а пакети су приватне донације од њемачких грађана“, рекао је Симеуновић, који је родом из Кореташа код Лопара.
Хуманим људима и организацијама које својим трудом помажу социј...

Детаљније

„Помозимо Терези да сачува вид“

21768350_512545975757793_2098281731791392958_n

Тереза Текић, 43-годишња супруга и мајка двоје малољетне дјеце, 2012. године почела је да губи вид на оба ока, након бројних прегледа трачак наде је добила у клиници „Милош“ у Београду гдје је 2013. године на једном оку урађен хируршки захват – уградња рожњаче чији је трошак у цјелости сносио Фонд здравственог осигурања Републике Српске. Међутим да би јој се у потпуности вратио вид потребно је исти захват извршити и на другом оку и не само то уколико се захват не изврши у року од 6 мјесеци процјене офтамолога са скоро 100% сигурношћу су да ће и на излијеченом оку доћи до поновног ослепљења, те самим тим до потпуног ослепљења.
Потребна средства за операцију износе 6845КМ, Фонд здравственог осигурања РС ће сносити 30% наведеног износа односно 2053,62КМ.
Четверочлана породица Текић живи само од пензије Терезиног супруга, која једва покрива и основне животне потребе те нису у могућности да сами сносе остатак трошкова.
Овим путем позивамо све хумане људе да се укључе у акцију помоћи за нашу Терезу и у границама могућности донирају новчана средства за операцију – уградњу рожњаче на клиници „Милош“ у Београду.
Средства можете лично предати волонтерима Омладинског клуба Лопаре који ће у наредном пeриоду обилазити ваше домове. Такође средства можете уплатити на жиро рачун Оклоп-а: 554-003-00000563-40 Павловић Интернатионал банк.

Детаљније

Породици Марковић са СЕДМОРО деце трактор

Хуманитарна организација Срби за Србе купила је породици Марковић са СЕДМОРО деце трактор којим планирају издржавати породицу. Марковићи живе у Милином селу 13 километара од Лопара у Републици Српској, а укупна вредност помоћи је 6.600 КМ. Уз трактор је набављена шумска карета за извлачење и превоз дрва.

Детаљније

Пријем код начелника за Милана Цвјетковића и Зорана Стевића из Пељава

Начелник општине Лопаре Радо Савић и замјеник начелника општине Срећко Илић уприличили су пријем за Милана Цвјетковића и Зорана Стевића из Пељава који су се прихватили старатељства над дјецом трагично настрадалог Милорада Ћетковића из Пељава. Иза самохраног оца који је погинуо 19.08.2017. године у саобраћајној несрећи остало је четворо дјеце узраста од 8 до 16 година.Породица Милана Цвјетковића прихватила се старатељства над двоје дјеце, а породица Зорана Стевића прихватила се старатељства над једним дјететом. Најстарије дијете Гина Ћетковић има обезбијеђен смјештај у Дому у Лопарама. Начелник општине Лопаре се захвалио породицама Цвјетковић и Стевић на изнад свега хуманој и несебичној одлуци да преузму старатељство над овом дјецом. У наредних неколико дана биће потписани уговори са породицама и Центром за социјални рад Лопаре. Општина Лопаре ће обезбиједити превоз за двоје дјеце који путују у школу

Детаљније