„Ђокић Метал“ шири производњу

Пројекат „Проширење постојећих капацитета у металопрерађивачком сектору у циљу отварања нових радних мјеста и пласмана нових производа уз подршку дијаспоре“ је реализован.
Министарство за људска права и избјеглице БиХ је одобрило 15.000,00 КМ, општина Лопаре 5.000,00 КМ, а Д.о.о.“ЂОКИЋ-МЕТАЛ“ коме су средства намјењена улаже 71.846,00 КМ. Фирма „Ђокић Метал“ се бави обрадом метала тј. производњом оградица, металних конструкција за различите објекте како за страно тако и за домаће тржиште. У фирми је тренутно запослено шест радника, а до краја године биће их још пет.
Сврха овог пројекта је проширење постојећих капацитета за производњу преко 100 нових врста производа у циљу запошљавања нове радне снаге и примјера добре сарадње општине Лопаре и удружења дијаспоре.
Радислав Ђокић успјешни привредник из Швајцарске и власник „Ђокић Метал-а“ каже да се родни крај не смије заборавити, није само довољно слати новац родбини и тако им помагати. „Треба отварати производне погоне и обезбјеђивати нова радна мјеста и улагати у побољшање привреде колико је то могуће. Имамо довољно потенцијала које треба искористити у нашем крају као и одличну сарадњу са општином“, каже Ђокић.
Радници у овој фирми срећни су што су добили посао, плата је редовна и доприноси су уплаћени. „Раде се металне конструкције за хале, гараже, ограде, степеништа, балконе и све по потреби. Надамо се да ће посла бити и више што нама и нашим породицама нуди сигурност“, каже Борис Максимовић, радник ове фирме.
Начелник општине Лопаре позива све људе из дијаспоре који то могу, да слиједе примјер Радислава Ђокића. „Општина ће се максимално ангажовати да помогне на све начине који су доступни једној локалној заједници да производња коју би наши људи организовали овдје буде успјешна као овај примјер“, каже Радо Савић, начелник општине Лопаре.