25 година од обнављања рада СПКД „Просвјета“ Лопаре

У Центру за културу и информисање 23.06.2016. године обиљежен је јубилеј 25 година од обнављања рада СПКД „Просвјета“ Лопаре поводом чега је припремљен свечани и културно-забавни програм. Програм су организовали СПКД „Просвјета“ Лопаре у сарадњи са Центром за културу и информисање, а све под покровитељством општине Лопаре.
У свечаном дијелу програма представљен је кратак историјат Друштва и предсједница Радмила Митровић уручила је захвалнице бившим предсједницима, утемељивачима, почасним члановима и дугогодишњим члановима који су и данас активни. У културно-забавном програму представили су се чланови секције гитаре и пјевања, драмско-рецитаторске и фолклорне секције.
СПКД „Просвјета“ данас дјелује кроз 45 општинских и градских одбора, и пододбора, а све под окриљем Главног одбора СПКД „Просвјета“ смјештеног на Палама. У оквиру Главног одбора су и ОО Лопаре у чијем саставу је и Пододбор Прибој. Идеје, циљеве и задатке СПКД „Просвјета“ на Мајевици донио је учитељ Вељко Чубриловић, доласком на службу у школу у Прибој. У периоду свог боравка и рада у Прибоју (од 1910. до 1914. године) основао је поред других организација и Пододбор „Просвјета“ у Прибоју.