Начелник честитао почетак нове школске године

На подручју општине Лопаре, нова школска 2016/2017. година почела је у свим школама. Настава ће се изводити према предвиђеном плану и програму у три централне основне школе и шеснаест подручних школа као и у средњој школи Вук Караџић у Лопарама. У овој школској години уписан је 61 првачић, што је мање него претходних година док је укупан број ученика свих основних школа у Лопарама 425.
Општина Лопаре је за све ђаке прваке припремила пригодне поклоне за почетак њиховог школовања. Ученици ове године улазе у уређенију школу, извршена је замјена постојеће столарије што је донација Јапанске амбасаде у БиХ, реконструкција санитарног чвора, затим донација школског намјетаја из Матигхофена (Аустрија).
У СШЦ „Вук Караџић“ ове године уписано је 68 ученика у прве разреде у 4 одјељења и то, гиманзија општи смјер; у струци економије, права и трговине уписани су економски техничари; у оквиру електрехничке струке уписани су техничари рачунарства; и у оквиру струке машинство и обрада метала уписани су аутомеханичари. Укупан број ученика у СШЦ „Вук Караџић“ Лопаре је 300.