Свечано пуштен у рад мамограф

У Дому здравља Лопаре данас је свечано пуштен у рад мамограф, апарат за рано откривање рака дојке, који ће омогућити да жене са подручја општина Лопаре и Угљевик превентивне прегледе обављају у близини мјеста становања без потребе да иду у веће медицинске центре. Мамограф је вриједна донација „Rotary club“ из Бијељине.
Пуштању апарата у рад су присуствовали начелник општине Угљевик Василије Перић и начелник општине Лопаре др Радо Савић, директори Домова здравља Угљевик и Лопаре, представници „Rotary club“ из Бијељине, проф. Медицинског факултета у Фочи др Синиша Ристић, др Желимир Нешковић један од организатора ове акције и велики број пацијенткиња са подручја Лопара и Угљевика.
Рак дојке је најраспрострањенија врста малигног обољења код жена. Сматра се да редовни прегледи мамографом могу смањити смртност од ове опаке болести за око 25 одсто. Током септембра и октобра 500 жена са подручја Лопара и Угљевика ће обавити превентивне прегледе према утврђеном распореду. Ову акцију су финансијски заједнички подржале општине Лопаре и Угљевик.