Моја прича: Изаберимо мир заједно

У сали Скупштине општине Лопаре 10. априла 2017. године одржано је јавно говорење “Моја прича: Изаберимо мир заједно“ у оквиру пројекта ПРО-Будућност (Повјерење, Разумијевање, Одговорност за Будућност) Америчке агенције за међународни развој (USAID) који имплементира Catholic Relief Services у сарадњи са Фондацијом Мозаик, Caritasom Босне и Херцеговине, Форумом грађана Тузле и Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука.
Јавном говорењу присуствовао је начелник општине Лопаре, предсједник скупштине, замјеник начелника општине, представници цивилног друштва, невладиних организација као и грађани општине Лопаре.
“Моја прича: Изаберимо мир заједно” је разговор о сукобима 1992. – 1995. у БиХ из другог угла и са другачијом перспективом. Три особе, чланови удружења логораша, несталих и насилно одведених, погинулих, те обољели од ПТСП-а (директне жртве рата), без обзира на етничку и религијску припадности, јавно су говорили о својим личним искуствима доживљеним у рату и разговарали са учесницима о својим некадашњим и данашњим погледима на рат, живот и мир.