„Ђурђевданске свечаности 2017“

У оквиру обиљежавања манифестације „Ђурђевданске свечаности 2017“ реализован је низ активности:

У ЧЕТВРТАК 04.05.2017. године одржана је традиционална улична трка ученика основних и средње школе. У трци су учествовали ученици ОШ „Свети Сава“ Лопаре, ОШ „Вељко Чубриловић“ Прибој, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Корај и СШЦ „Вук Караџић“ Лопаре. Затим је одржан културно – забавни програм који су припремиле и организовале васпитно – образовне установе, СПКД „Просвјета“ и Центар за културу и информисање, а све под покровитељством општине Лопаре у препуној сали Центра за културу.
У ПЕТАК 05.05.2017. године служена је Вечерња молитва у цркви Покрова Пресвете Богородице, а затим је одржана свечана сједница Скупштине општине Лопаре на којој су уручене награде и признања. Уручено је: 8 златних значки:
1. Д.о.о. „Антић Турс“ из Лопара,
2. „Rotary club“ из Бијељине,
3. Стјепану Терзићу из Бијељине,
4. „Бијељина пут“ д.о.о. из Бијељине,
5. Душану Топалићу из Бијељине,
6. Дијани Савић Божић из Бијељине,
7. Аиду Ханушићу из Бијељине,
8. Владану Лазаревићу из Мачковца,
једна сребрна значка:
1. Драги Зељићу из Београда,
двије бронзане значке:
1. Драгану Обреновићу из Тузле (недавно преминуо),
2. Ради Петковићу из Коњиковића,
двије захвалнице:
1. Драги Мироковићу из Бијељине,
2. Александру Драгутиновићу из Бијељине.

У програму је наступио хор „Србадија“ из Бијељине.

У СУБОТУ 06.05.2017. године у цркви Покрова Пресвете Богородице служена је Св. Литургија и ломљење славског колача и након тога литија до споменика у Лопарама гдје је уприличен парастос за 242 погинула војника. Кум славе био је директор РиТЕ Угљевик Ђорђе Поповић.
У ПОНЕДЈЕЉАК, 08.05.2017. године начелник општине Лопаре, др Радо Савић уручио је дипломе и захвалнице ученицима и наставницима који су у протеклој години дана остварили најзначајније резултате на општинским, регионалним и републичким такмичењима.