Међуетнички бициклистичко-еколошки сусрети младих

У Прибоју 14. маја 2017. године одржани пети традиционални Међуетнички бициклистичко-еколошки сусрети младих.
Партнерска мрежа НВО БиХ, у саставу „ЕКО-Леонардо“ Прибој, „Зелене стазе“ Тузла, „TOPEER“ Добој, „Сара“ Сребреница, Груп „LUCIDO“ Лукавац, Универзитетско спортско друштво Универзитета у Тузли и „BIKE TOUR“ Лукавац организovaли су пети Међуетнички бициклистичко-еколошки сусрет младих 2017 у оквиру пројекта „Научно – истраживачки камп за младе“ уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ, а у сарадњи са општинама Лопаре (Република Српска), Теочак и Сапна(Федерација БиХ).
На овогодишњим сусретима младих учешће је узело око педесет бициклиста из Брчког, Бијељине, Прибоја, Угљевика, Лопара, Теочака, Сапне, Тузле, Добоја, Живиница и Лукавца.
Традиционални сусрет младих имао је за циљ промоцију вриједности мира, толеранције и функционалне мултиетничке сарадње, кроз провођење еколошке акције и вожњу бициклом.
Након свечаног отварања манифестације и обраћања медијима уприличена је бициклистичка вожња планинском стазом обронцима Мајевице, око језера Сњежница, а кроз територију општина Лопаре, Теочак и Сапна, чиме су симболично повезане општине.
На завршници учесници бициклијаде засадили су саднице мира и написали своју поруку пријатељства на постављеном плакату са циљем ширења мира, толеранције, разумијевања, пријатељства и сарадње за добробит садашњих, али и будућих генерација.