Održana Druga konferencija beba u Loparama

U Loparama je 30. juna 2017. godine ispred Centra za kulturu i informisanje održana Druga konferencija beba. Organizaciju je podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Opština Lopare, direktor RiTE „Ugljevik“ kao i apoteka „ARMEDICA“ i market „KORT“ koji su zajedno pripremili poklone za najmlađe stanovnike opštine. Konferenciju beba otvorio je načelnik opštine Lopare Rado Savić.
Zabavni program pripremili su mališani iz Dječijeg vrtića Lopare sa vaspitačima. Za predsjednika Konfrencije izabran je najmlađi Momčilo Antić iz Pipera rođen 2.6.2017. godine, za potpredsjednika najstarija beba Dragana Mitrović iz Lopara rođena 23.5.2016. godine, a nagrađene su bebe sa najviše braće i sestara, blizanci Miladin i Miloš Mićanović iz Pipera koji imaju još brata i sestru. Predsjednik skupštine i zamjenik načelnika uručili su nagrade mališanima.
Po završetku manifestacije uslijedio je defile kroz Lopare do zgrade opštine. Na Konferenciju su pozvane 52 bebe, a učestvovalo je 29 beba starosti do 14 mjeseci.