САВИЋ: НАСТАВАК ПОДРШКЕ ЈАЧАЊУ ВОЛОНТЕРСКОГ РАДА

Начелник општине Лопаре Радо Савић поручио је на пријему за чланове десет невладиних организација и удружења грађана који су се у овој години посебно истакли у волонтерском раду, да општина настоји да подстакне јачање волонтерског рада и подигне солидарност у друштву на виши ниво.
Савић је поводом обиљежавања 5. децембра – Међународног дана волонтера, захвалио волонтерима који су током године организовали низ хуманитарних активности и радили волонтерски, а све за добробит становништва, посебно оног којем је та помоћ била неопходна.
Он је истакао да ће општина Лопаре средствима из буџета наставити да подржава пројекте које буду представили удружења и невладине организације, као што су то и до сада чинили.
Предсједник Омладинског клуба „Оклоп“ Давор Вићић рекао је да се тридесетак чланова клуба посебно истакло у акцији прикупљања помоћи за операцију ока Терези Текић из Пељава.
„За непуних седам дана смо прикупили потребна средства за операцију, односно уградњу рожњаче наше суграђанке која је успјешно и завршена“, рекао је Вићић.
Данашњем пријему присуствовали су чланови удружења грађана „Мајевички акцијаши“, „Еко-Леонарда“, Црвеног крста Лопара, Удружења „Мајевичана“ из Швајцарске, Омладинског клуба „Оклоп“ Лопаре, Светосавске омладинске заједнице Лопаре, Друштва добровољних давалаца крви „Мајевица“, Удружења жена „Жене Мајевице“, Савјета ученика Средњошколског центра „Вук Караџић“ и Удружења параплегичара обољелих од дјечије парализе и других трајних инвалидности.
Међународни дан волонтера прогласила је Генерална скупштина УН 17. децембра 1985. године као подсјећање на дан када је 1970. године сачињен Програм УН за волонтере.
Од тада се сваке године 5. децембра обиљежава Међународни дан добровољног рада за економски и друштвени напредак, односно Међународни дан волонтера чији је циљ да се све активности волонтера и њихов добровољни рад учине видљивим на локалном, националном и међународном нивоу.