САВИЋ: СРПСКА-ВЕЛИКО И УЗВИШЕНО ДЈЕЛО

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је вечерас да је Република Српска велико и узвишено дјело, створено прије 26 година.Савић је на традиционалном пријему поводом Дана Републике, 9. јануара, рекао да је Српска трајна категорија, да се слави и биће прослављана и у будућности.
Он је истакао да је 2017. година једна од најуспјешнијих за ову мајевичку општину у којој је отворено 150 радних мјеста у реалном сектору.
Савић је изразио увјерење да ће у овој години бити отворено још 200 нових радних мјеста.
„Из области привреде урађени су бројни пројекти. Покренута је фабрика радијатора и пећи на пелет `Термал` која запошљава 72 радника, а кад се комплетира сва производња радиће 160 људи. Фабрика за прераду дрвета у Мачковцу поново је покренула производњу и запослила 40 радника, а комплетна производња за ову годину је распродата“, рекао је Савић.
Он је напоменуо да је протекла година била одлична и у области пољопривреде.
„Тренутно се ради велики пројекат у Мачковцу, гдје се сади 40.000 садница шљиве на 50 хектара површине. Подиже се савремена дестилерија у Бобетином брду, капацитета 40.000 литара“, рекао је Савић.
Подсјећајући да је и другим областима живота ове општине постигнут значајан напредак, Савић је истакао да Лопаре имају веома добар однос са људима из дијаспоре и Удружењем „Мајевичана“ из Швајцарске те за ову годину најавио могућност изградње спортске хале уз њихову помоћ.
Протојереј-ставрофор Стево Јовић рекао је на пријему ће српски народ очувати Републику Српску за чији настанак су дате велике жртве.
Пријему код начелника Савића, одржаном у Центру за културу и информисање у Лопарама, присуствовали су представници Српске православне цркве, привредници, представници политичких странака, директори јавних предузећа, културни и спортски радници.