ИНВЕСТИТОРИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА УЛАГАЊА У МАЈЕВИЧКИ КРАЈ

Начелник лопарске општине Радо Савић посјетио је данас са инвеститором из Турске Хилмијем Озпачађијем клаоницу и хладњачу у Лопарама и фарму за узгој бикова и перади у Прибоју које нису у функцији, а за које је заинтересован овај турски предузетник.
Савић је рекао да је ово још једна од активности покретања привреде у мајевичком крају.
„Надамо се да ће потенцијални инвеститор донијети позитивну одлуку када је ријеч о улагању у ове фирме, с обзиром на то да је заинтересован за пољопривреду, узгој товних бикова и перади у чему ми имамо традицију“, рекао је Савић новинарима.
Он је истакао да ће руководство општине Лопаре дати пуну подршку инвеститору и да ће учествовати у извођењу додатних инфраструктурних радова на прилазу објектима.
„Једини наш захтјев је да посао овдје нађу становници Прибоја и околних села лопарске општине“, рекао је Савић.
Турски инвеститор Хилми Озпачађи, који је дошао у Лопаре посредством Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ, каже да представља три компаније из турске области Кајзери.
„Услови понуђени за ове фирме су добри, објекти су у добром стању, повољна је близина регионалних путних праваца, а добар је и рад локалне управе. Сва ова сазнања су ме опредијелила да дођем у Лопаре и мајевички крај“, рекао је турски инвеститор.