САВИЋ: СРПСКА ТРЕБА ДА ИДЕ ПУТЕМ СВЕТОСАВЉА

Начелник општине Лопаре Радо Савић изјавио је на обиљежавању школске славе Светог Саве у Основној школи која носи име овог духовног оца српске цркве и државе да је Светосавље пут којим Република Српска треба да иде.
„Основну школу `Свети Сава` успјели смо обновити заједничким трудом грађана Лопара, просвјетара и људи добре воље и та слога је доказ да заједништво свих друштвених актера може дати жељени резултат, чему нас и учи Светосавље“, истакао је Савић.
Он је најавио да ће ова школа, када сви радови буду завршени, бити једна од најљепших у Републици Српској.
Честитајући славу ученицима и просвјетарима, Савић је најавио наставак добре сарадње и побољшање услова рада у три основне школе и у Средњошколском центру у Лопарама.
Архијерејски намјесник тузлански Стево Јовић поручио је након ломљења славског колача да је будућност српског рода у рађању дјеце.
„Ако мислимо да ходимо стазама Светог Саве морамо да мислимо за будуће генерације и вијекове, мислећи на рађање којим ћемо сачувати и вјеру православну“, рекао је протојереј-ставрофор Јовић.
Директор Основне школе „Свети Сава“ у Лопарама Пајо Томић рекао је новинарима да ова школа има 400 ученика распоређених у 25 одјељења.