ПОСЛОДАВЦИ ПОНУДИЛИ ВИШЕ ОД 200 РАДНИХ МЈЕСТА

Први Сајам запошљавања у Лопарама окупио је данас 21 послодавца који су заинтересованим радницима понудили више од 200 радних мјеста.
Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је на отварању сајма да је у протекле двије године Завод са 104.000 КМ финансирао различите пројекте запошљавања у привреди општине Лопаре.

„Вјерујем да ћемо путем овакве врсте сарадње заинтересовати привреднике из ове општине и за наше пројекте планиране у овој години“, рекао је Вујичић.

Према његовим ријечима, на евиденцији Завода за запошљавање у Лопарама је 1.107 незапослених лица.

Вујичић је након отварања Сајма запошљавања са начелником Лопара Радом Савићем потписао Протокол о међусобној сарадњи с циљем бржег и ефикаснијег рјешавања питања незапослености.

Савић је изразио задовољство што су у протеклој години запослена 392 лица са евиденције незапослених на подручју општине Лопаре.

„Сајам запошљавања резултат је позитивног привредног развоја у претходној години који је остварен отварањем радних мјеста и радом 10 привредних субјеката који су допринијели смањењу броја незапослених лица“, рекао је Савић новинарима.

Он очекује да ће у овој години у Лопарама бити отворено још 200 нових и одрживих радних мјеста.

Савић је најавио и наставак рада општинске власти на привлачењу потенцијалних инвеститора у овај мајевички крај.

„Протеклих мјесеци доводили смо у нашу општину потенцијалне стране инвеститоре, имамо гаранције од домаћих фирми и наших људи из дијаспоре да ће се отварати нови погонски капацитети који ће запошљавати раднике“, рекао је он.

Инжењер за људске ресурсе фирме „Термоелектро“ Љубинка Марковић рекла је новинарима да су на Сајму запошљавања у Лопарама понудили посао за 100 радника са занимањем бравара, заваривача и цјевара.

Замјеник директора фирме „Кристин мод“ Обрадин Божић рекао је да ова фирма на Сајму запошљавања тражи 30 радника у индустрији конфекције и да је тај конкурс дуготрајан за подручје Бијељине и општина Угљевик и Лопаре.