ДРУЖЕЊЕ МЛАДИХ ИЗ ЛОПАРА И БРЧКОГ

Начелник општине Лопаре Радо Савић отворио је данас такмичење полазника школица спорта из Лопара и Брчког које је организовано у оквиру пројекта „Про-будућност“, чији је циљ помирење, изградња мира унутар и међу заједницама у БиХ које су подијељене по ентитетским линијама.

Савић је рекао да је општина Лопаре са још неколико локалних заједница из Федерације БиХ и Републике Српске укључена у овај пројекат, чији је циљ рад на помирењу и на стварању бољег амбијента у коме ће одрастати млађе генерације.

„Данас смо домаћини полазницима Школице спорта `Талент` из Брчког која ће се са дјецом из Школице `Здраво дијете` из Лопара кроз игру бавити спортом, вјежбати и учити здравом животу“, рекао је Савић новинарима и додао да ће и у наредном периоду ова општина подржавати овакве и сличне пројекте.

Тренер лопарске школице Теодор Бојић рекао је да је у плану и колективно дружење са школицама спорта из Тузле, Угљевика и Брчког.

У оквиру пројекта „Про-будућност“ млади имају прилику да учествују у тренинзима, активностима лидерства, мировним камповима и конференцијама.