АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ДЈЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА

Чланови Удружења грађана „Мајевички акцијаши“ данас су организовали акцију уређења дјечијег игралишта у Лопарама.

Предсједник овог удружења Звездана Дејић рекла је да су „Мајевички акцијаши“ до сада учествовали у више волонтерских акција у региону.

„Помогли смо пријатељима у Македонији 2016. године када им се десила елементарна непогода. Протекле године били смо учесници еколошке акције у Куманову, а позвани смо и ове године на међународну еколошку акцију у Куманову од 1. до 14. јула, под називом `Вера` која ће обухватити све земље Балкана“, рекла је Дејићева новинарима.

Она је истакла да ово удружење броји укупно 40 чаланова, искључиво младих људи и да је до сада организовало два сусрета бивших акцијаша на Мајевици.

Данашњу акцију су подржали начелник општине Лопаре Радо Савић који је у пратњи предсједника Удружења „Мајевички волонтер“ Желимира Нешковића обишао и поздравио акцијаше.

„Ово није прва акција `Мајевичких акцијаша`, којима дугујемо велику захвалност. Општина Лопаре их подржава у њиховим пројектима“, рекао је Савић и додао да је рад ових волонтера у интересу свих грађана.

Нешковић је истакао да је циљ ових удружења активирање волонтеризма на подручју Лопара.

„Идеја за волонтерску организацију настала је када су општину Лопаре задесила клизишта. Чланови нашег удружења су учествовали у разним акцијама 2014. године“, рекао је Нешковић и додао да Удружење „Мајевички волонтер“ има 50 чланова.