НАЈАВЉЕНА САНАЦИЈА КЛИЗИШТА И ПУТНИХ ПРАВАЦА

Директор „Путева Републике Српске“ Ненад Нешић и начелник општине Лопаре Радо Савић најавили су данас да ће бити санирана нека клизишта и коловоз на путном правцу Лопаре-Горња Тузла.
Нешић је данас са Савићем обишао путеве на овом подручју који су у надлежности „Путева Републике Српске“.

Он је подсјетио да ово јавно предузеће управља свим регионалним и магистралним путевима у Српској, а Лопаре припадају путној области шест коју одржава предузеће „Бијељинапут“.

„Обишли смо терен да се упознамо о приоритетима како бисмо могли отклонити уочене проблеме на путевима у нашој надлежности“, рекао је Нешић новинарима.

Начелник општине Лопаре Радо Савић изјавио је након састанка и обиласка терена да је договорена санација неких клизишта и коловоза на путном правцу Лопаре-Горња Тузла.

„Тај пут дужином једног километра пролази кроз индустријску зону, што је за Лопаре веома битно, а у насељу Јабланица након израде пројектне документације биће изграђен пут“, најавио је Савић.

Данашњем састанку у Лопарама присуствовао је и директор Рудника и термоелектране „Угљевик“ Ђорђе Поповић, као и надзорни инжењер области шест предузећа „Путеви Републике Српске“ Душан Топалић.