ЧАСОПИС „БОКАТИН ДИЈАК“ У БЕОГРАДУ

У Библиотеци града Београда у петак 13. априла представљен је 11. број часописа за језик, књижевновност и духовност „Бокатин Дијак“ чији су издавачи Центар за културу и информисање Лопаре и Удружење за очување баштине „Дијак“ из Прибоја код Лопара.
О часопису је говорио главни и одговорни уредник Слободан Јовић. Он је навео да је до сада изашло 11 свесака овог часописа који излази два пута годишње.

„Представили смо нашу једанаесту свеску, о језику, књижевности и духовности. Задовољан сам досадашњим радом и интересовањем за часописом. У припреми је дванаести број који ће се појавити у јуну ове године.“, рекао је Јовић.

Он је изразио задовољство јер су на промоцији били присутни и познати писци Стојан Срдић, Рајко Лукач, Александар Саша Петров, Дејан Вукићевић и Бранимир Кршић.

О часопису је говорила Јана Алексић са Института за књижевност и умјетност из Београда, те професор са Филолошког факултета Београд Желимир Вукашиновић и професор Факултета примјењених умјетности Београд, Здравко Мићановић.
Слободан Јовић запослен је у Основној школи „Свети Сава“ Лопаре у подручном одјељењу у Јабланици. До сада је објавио књиге поезије „Ријечи о очовјечењу“ (2009), „Простор молитве“ (2010), „Привид лебдења“ (2012). Један је од покретача часописа „Бокатин Дијак“, а од 2016. главни и одг. уредник овог гласила. Живи у селу Тобут, општина Лопаре, на Мајевици.