DELEGACIJA OPŠTINE LOPARE POSJETILA INDUSTRIJSKU ZONU U BAVARSKOJ

Načelnik opštine Lopare Rado Savić danas je u okviru minhenskog poslovnog foruma „Ulaganje u Lopare“ na kojem će biti riječi o ulaganjima u ovu majevičku opštinu posjetio Industrijsku zonu „Gednorf“ u bavarskom gradu Burghauzenu u kojoj je zaposleno 4.800 radnika.

„Ovo je jedan impresivan poslovni prostor i ovdje smo se informisali o načinu fukcionisanja, ali i razvoju industrijske zone, te na koji način se menadžment ove zone bori za privlačenje investicija“, rekao je Savić.

Napominjući da opština Lopare ima odlične kontake sa uglednim privrednicima iz ove njemačke oblasti, Savić je rekao da je to što je imao priliku da vidi primjer odličnog funkcionisanja privrede koji treba „kopirati“ i u Republici Srpskoj.

Domaćin delegaciji opštine Lopare kao i današnjem privrednom forumu je uspješni privrednik Miroslav Kojadinović, porijeklom iz Republike Srpske, a menadžer u firmi „InfraServ“ koja se bavi inženjeringom konceptne ekspertize.

„Posebno nas raduje što možemo da spojimo kontakte iz Republike Srpske sa njemačkim privrednicima“, rekao je Kojadinović.

Privrednom forum pod nazivom „Ulaganje u Lopare“, koji je počeo danas prisustvuju predstavnik 11 njemačkih privrednih organizacija Klaus Vinkler, predsjednik Organizacije za zaštitu vode i vazduha i kompanije „Donatek“ Robert Priler kao i predstavnici firmi metalske industrije.

Očekuje se da će delegacija opštine Lopare biti informisana o daljim koracima za ulaganja u ovu opštinu, nakon što su 23. februara njemački privrednici boravili u Loparama, gdje su im predstavljeni privredni potencijali majevičkog kraja.