КУЛТУРНО-УМЈЕТНИЧКИ ПРОГРАМ У ЧАСТ СЛАВЕ ОПШТИНЕ

У част крсне славе општине Лопаре полазници дјечијег вртића вечерас су премијерно извели своју химну на свечаности у Центру за културу.

„Поносни смо што су дјеца баш у оквиру `Ђурђевданских дана ` извели химну вртића коју је написао васпитач Радан Прелић, а општина Лопаре је помогла да се ова нумера реализује и сними“, рекла је новинарима директор вртића Даниела Цвијановић.

Богат културно-умјетнички програм поводом општинске славе Светог Ђорђа приредили су ученици Основне школе „Свети Сава“ и Средњошколског центра „Вук Караџић“, полазници Дјечијег вртића „Лопаре“ и чланови Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“.

Према ријечима предсједника „Просвјете“ Радмиле Митровић, публици је приказана традиција и култура мајевичког краја кроз кореографије и пјесме које су извели чланови првог и најмлађег ансамбла.

Вечери културе и умјетности присуствовали су и архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић, начелник општине Лопаре Радо Савић, замјеник начелника Срећко Илић, народни посланик из Лопара Желимир Нешковић, те бројни друштвени и културни радници ове мајевичке општине.

Сутра ће у оквиру „Ђурђевданских дана“ бити одржана свечана сједница Скупштине општине на којој ће бити награђени заслужни грађани, а начелник Савић представиће постигнуте резултате и најавити планове за будући развој општине.