САВИЋ: ПОЗИТИВАН ТРЕНД РАЗВОЈА ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

На свечаној сједници Скупштине општине Лопаре вечерас су уручена признања српском члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу и министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Драгану Богданићу за подршку развоју ове локалне заједнице.

Примајући Повељу општине, Иванић је рекао да му је ово признање веома драго и најавио да ће наставити да пружа подршку развоју Лопара.

„Посебно често долазим у Лопаре и трудио сам се да помогнем овој локалној заједници која заслужује сву подршку, а награда је додатни подрстрек да наставимо развијати овај крај“, истакао је Иванић.

Након уручења златне значке у знак захвалности што је ресорно министарство помогло изградњу подручне амбуланте у Лопарама, министар Богданић је рекао да је то признање за цјелокупну Владу Републике Српске.

„У претходном периоду много је улагано у примарну здравствену заштиту јер нам је циљ да здравствена заштита буде једнако доступна свом становништву Српске и да је она правовремена, квалитетна и са квалитетним здравственим кадром“, рекао је Богданић.

Поводом крсне славе општине Светог Ђорђа, начелник Лопара Радо Савић и потпредсједник Скупштине општине Горан Максимовић уручили су признања појединцима и предузећима који су у претходној години допринијели унапређењу и развоју општине у различитим областима.

Савић је на свечаности говорио о постигнутим резултатима у претходној години и будућим плановима развоја општине, а из бројних реализованих пројеката издвојио је успјех у запошљавању.

„У посљедњих годину дана у Лопарама смо запослили 392 становника и увјерен сам да ћемо тај позитиван тренд задржати и у наприједити“, истакао је Савић.

На свечаној сједници Скупштине општине Лопаре која је одржана у Центру за културу општинска медаља Светог Ђорђа додијељена је Дарку Крсмановићу за исказану хуманост, а златна значка Светозару Остојићу за развој и афирмацију туризма општине Лопаре.

Мирославу Којадиновићу златна значка додијељена је за подршку развоју општине Лопаре и хуманитарни рад, Јадранку Лешићу за подршку развоју ове општине, Илији Стјепановићу за развој привреде, Драги Радовановићу за остварерне резултате у области науке и културе, те Драгану Јовићу за развој пољопривреде.

Општинска признања уручена су и Дестилерији „Епоха“ за развој пољопривредне производње, Недељку Бојкићу за остварене резултате у пољопривреди, предузећу „Вуд Ворлд“ за привредне успјехе, Одбојкашком клубу „Мајевица“ у области спорта, Ватрогасном савезу Републике Српске за помоћ у техничком опремању Ватрогасне јединице Лопаре и предузећу „Термал“ за остварене резултате у привреди.