Јавна трибина: АКТИВНИ ГРАЂАНИ-ОДГОВОРНА УПРАВА

Општина Лопаре и Transparency International у Босни и Херцеговини 4.6.2018. године у Сали Скупштине општине Лопаре организовали су јавну трибину под називом „АКТИВНИ ГРАЂАНИ-ОДГОВОРНА УПРАВА“. С циљем упознавања грађана о каналима за пријаву корупције и механизмима за пружање бесплатне правне помоћи, у сарадњи са Општином Лопаре, Transparency International у Босни и Херцеговини организовао је јавну трибину на којој су презентоване активности локалне заједнице у области превенције корупције као и механизми пружања помоћи грађанима у борби против корупције које већ петнаест година имплементира ТИБиХ.

Грађанима који укажу на корупцију или покрену поступак за заштиту својих права, ТИБиХ пружа бесплатну правну помоћ, а јавна трибина биће прилика да у директном контакту са правним тимом ове организације добију практичне и корисне савјете о правним средствима која им стоје на располагању.
Такође, грађани су били у прилици да од представника локалне самоуправе добију информације на који начин се могу укључити у рад локалне самоуправе, те информације о антокорупцијским механизмима, каналима за пријаву корупције, начини остварења права грађана и моделима директне комуникације грађана са локалном заједницом, као и да укажу на проблеме како би се дошло до најбољег рјешења.