Конференција: Значај дијаспоре

Замјеник начелника општине Лопаре Срећко Илић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре Жељко Керовић присуствовали су конференцији „Значај дијаспоре за Босну и Херцеговину“, која је одржана данас у Сарајеву.
Конференција је организована у оквиру пројекта Дијаспора за развој, који је пројекат Владе Швајцарске и Министарства за људска права и избјеглице, у партнерству са UNDP‐ом и IOM‐ом у БиХ.
У панелној дискусији везаној за инвестирање дијаспоре и пренос знања учествовао је и предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској Стојан Стевановић.
Циљ конференције је да се истакне важност исељеништва и пружи могућност отварања тема којим ће се указати на улогу исељеништва у друштвено-политичком животу у Босни и Херцеговини, као и на проблеме с којима се исељеништво суочава у Босни и Херцеговини.
На конференцији је учествовало више од 30 представника организација исељеништва Босне и Херцеговине и успјешни појединци из 15 земаља, представници амбасада у Босни и Херцеговини, међународних организација, институција на државном и ентитетском нивоу, јединица локалне самоуправе и невладиних организација.