Prvi čovjek Lopara proglašen za najuspješnijeg načelnika u regionu

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, večeras je u bijeljinskom Centru za kulturu dobio priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ kao najuspješniji načelnik u regionu.

Savić u ovoj godini obilježava jubilarnih 10 godina kako je na čelu opštine koju je maksimalnim zalaganjem i trudom, od izrazito nerazvijene sredine doveo do opštine koja je poželjna za ulaganje, jer je već duže vrijeme poznata kao opština za koju su zainteresovani kako domaći tako i strani investitori.

– U posljednjoj godini zahvaljujući i snažnijem uvezivanju sa dijasporom, uspjeli smo da radno mjesto obezbijedimo za novih 400 nezaposlenih građana. Oživljeni su privredni kapaciteti koji nisu radili više od 10 godina za šta je opština Lopare našla uspješne strateške partnere koji čine garant razvoja majevičkog kraja i Republike Srpske – rekao je Savić za „Srpskainfo“.

Ovaj lokal-patriota koji se zalaže i za razvoj i interese Republike Srpske, uvijek sa ponosom ističe svoj rodni kraj i Majevicu u kojoj, kaže, živi marljiv i vrijedan narod koga krasi sloga i jedinstvo.

– Ovo je priznanje i mojim saradnicima koji su zaslužni za realizaciju brojnih projekata koji su rezultirali uspjeh u našoj lokalnoj zajednici – naglasio je Savić.

Priznanja su dio projekta “Put ka vrhu” čiji je cilj afirmacija preduzetništva, izgradnja i jačanje prosperiteta u duhu unapređenja prekogranične saradnje, a realizuju ga Univerzitet u Novom Sadu i novosadska agencija “Media invent”, uz pomoć i podršku Privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske. Projekat se provodi u Republici Srpskoj od 2016. godine.

Dobitnik prestižnog godišnjeg priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” je i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković kao i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović.

Gimnazija “Filip Višnjić” iz Bijeljine dobitnik je priznanja najbolje obrazovne ustanove u regionu, a Javna zdravstvena ustanova Bolnica Zvornik je najbolja zdravstvena ustanova u ovom regionu.

Priznanje za tradiciju i društvenu odgovornost u oblasti odbrane i bezbjednosti dodijeljeno je Tehničkom remontu Bratunac, za izvrsnost u poslovanju i društvenu odgovornost preduzeću “Elektro-Bijeljina”, te bijeljinskom motelu “Braća Lazić” kao lideru turističke ponude u regionu.

Među dobitnicima priznanja su i kompanije “ZP komerc”, “Intergaj”, “Buk promet”, “Semberka”, “PAS”, “Steko centar”, “Tereks kop”, “Falkon”, “Higra”, “Bodaksko”, “Atos osiguranje”, “Mlin Pavlović” i Agrarni fond u Bijeljini.