Први човјек Лопара проглашен за најуспјешнијег начелника у региону

Начелник општине Лопаре Радо Савић, вечерас је у бијељинском Центру за културу добио признање „Капетан Миша Анастасијевић“ као најуспјешнији начелник у региону.

Савић у овој години обиљежава јубиларних 10 година како је на челу општине коју је максималним залагањем и трудом, од изразито неразвијене средине довео до општине која је пожељна за улагање, јер је већ дуже вријеме позната као општина за коју су заинтересовани како домаћи тако и страни инвеститори.

– У посљедњој години захваљујући и снажнијем увезивању са дијаспором, успјели смо да радно мјесто обезбиједимо за нових 400 незапослених грађана. Оживљени су привредни капацитети који нису радили више од 10 година за шта је општина Лопаре нашла успјешне стратешке партнере који чине гарант развоја мајевичког краја и Републике Српске – рекао је Савић за „Српскаинфо“.

Овај локал-патриота који се залаже и за развој и интересе Републике Српске, увијек са поносом истиче свој родни крај и Мајевицу у којој, каже, живи марљив и вриједан народ кога краси слога и јединство.

– Ово је признање и мојим сарадницима који су заслужни за реализацију бројних пројеката који су резултирали успјех у нашој локалној заједници – нагласио је Савић.

Признања су дио пројекта “Пут ка врху” чији је циљ афирмација предузетништва, изградња и јачање просперитета у духу унапређења прекограничне сарадње, а реализују га Универзитет у Новом Саду и новосадска агенција “Медиа инвент”, уз помоћ и подршку Привредних комора Војводине и Републике Српске. Пројекат се проводи у Републици Српској од 2016. године.

Добитник престижног годишњег признања “Капетан Миша Анастасијевић” је и министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић као и замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић.

Гимназија “Филип Вишњић” из Бијељине добитник је признања најбоље образовне установе у региону, а Јавна здравствена установа Болница Зворник је најбоља здравствена установа у овом региону.

Признање за традицију и друштвену одговорност у области одбране и безбједности додијељено је Техничком ремонту Братунац, за изврсност у пословању и друштвену одговорност предузећу “Електро-Бијељина”, те бијељинском мотелу “Браћа Лазић” као лидеру туристичке понуде у региону.

Међу добитницима признања су и компаније “ЗП комерц”, “Интергај”, “Бук промет”, “Семберка”, “ПАС”, “Стеко центар”, “Терекс коп”, “Фалкон”, “Хигра”, “Бодакско”, “Атос осигурање”, “Млин Павловић” и Аграрни фонд у Бијељини.