ПОДРШКА ЗА ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА

У Лопарама је данас представљено 11 најбољих пословних идеја које су развили предузетници са подручја општина Угљевик и Лопаре кроз Инкубатор пословних идеја у оквиру Пројекта запошљавања младих.

У интензивном програму подршке за унапређење предузетничких вјештина у протекла три мјесеца учествовало је 60 полазника са овог подручја.

„Желимо да буде настављен овај пројекат подршке предузетницима, посебно младим људима, да помогне и обучи све који имају пословну идеју како и да је остваре и да добију новчани подстицај“, рекао је новинарима начелник општине Лопаре Радо Савић.

Према његовим ријечима, за овај пројекат је из буџета општине Лопаре издвојено 9.000 КМ.

Представник општине Угљевик Радослав Остојић у изјави за медије је истакао да је и ова локална заједница издвојила 9.000 КМ за подршку предузетништву кроз овај програм.

„Надамо се да ћемо веома брзо са привредницима чије ће идеје добити позитивно мишљење склопити уговор и финансијски их подржати“, рекао је на презентацији у Лопарама представник пројекта Џенан Трбић.

Он је подсјетио да Пројекат запошљавања младих /YЕП/ подржава Влада Швајцарске и навео да је до сада кроз Инкубатор пословних идеја представљено преко 600 предузетничких пројеката у 32 локалне заједнице у Босни и Херцеговини.

Презентација пословних идеја одржана је у Центру за културу и информаисање у Лопарама.