ZAPOSLENO DVOJE DJECE POGINULIH BORACA

Načelnik opštine Lopare Rado Savić danas je dodijelio rješenje o stupanju u stalni radni odnos za dvoje djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ove majevičke opštine, te najavio da će u predstojećim mjesecima zaposlenje dobiti još jedno dijete sa visokom stručnom spremom iz pomenute kategorije.

„Ostalo je još 14 djece sa srednjom stručnom spremom iz reda porodica poginulih boraca i u narednom periodu tražićemo rješenja zajedno sa privrednicima sa područja naše opštine“, rekao je Savić.

Diplomirani ekonomista Dragana Janjić zahvalila je opštini i rukovodstvu Boračke organizacije, istakavši da nisu zaboravljena djeca poginulih boraca. „Trudom i zalaganjem opravdaću dobijeno povjerenje“, rekla je Janjićeva novinarima.

Diplomirani ekonomista Zoran Maksimović rekao je da je obavio pripravnički staž u lokalnoj saomupravi.

„Živim sa majkom u porodičnoj kući, moj cilj je da živim u Loparama i da steknem porodicu, a u tome mi je potpuno podršku dalo rukovodstvo opštine i Boračke organizacije, jer su mi dali posao i egzistenciju“, rekao je Maksimović.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Lopare Risto Radić zahvalio je rukovodstvu Lopara za pomoći boračkoj populaciji, te istakao da je ova opština jedna od rijetkih opština koja je u potpunosti riješila pitanja boračkih kategorija.

Radić, koji je i član Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske, podsjetio je da je opština Lopare na Forumu boraca Republike Srpske koji je održan krajem juna u Banjaluci dobila zlatnu značku Boračke organizacije Republike Srpske za pomoć ovoj populaciji.