SJEĆANjE NA POGINULE GARDISTE „PANTERE“

U Priboju kod Lopara danas je održan pomen-parastos ispred spomenika na kome su uklesana imena 16 boraca Specijalne jedinice „Panteri“ koji su poginuli u odbrani ovog kraja i Republike Srpske 1992. godine.

Paljenjem svijeća, polaganjem cvijeća porodice poginulih, saborci, predstavnici Boračke organizacije Lopara, rukovodstva opštine Lopare odali su počast junacima.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić podsjetio je da je prošle godine osveštan i otkriven spomenik u čijoj je izgradnji učestvovala ova majevička opština.
„Borci i njihove žrtve nikada ne smiju biti zaboravljeni a da prioritet u društvu moraju imati porodice poginulih, a opredjeljenje opštine Lopare je da pomaže sve boračke kategorije“, rekao je Savić novinarima.
On je najavio da će u narednom periodu opština Lopare pomoći rekonstrukciju puta koji vodi ka spomeniku u zaseoku Panjik.
„Danas se sjećamo pukovnika Branka Pantelića ali i ostalih saboraca koji su poginuli u odbrani Priboja, u kojoj je garda „Panteri“ odigrala ključnu ulogu“, rekao je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Lopara Risto Radić.