OPŠTINA, DIJASPORA I LOKALNI PRIVREDNICI OBNOVILI VRTIĆ

Dječiji vrtić Lopare danas je organizovao prijem povodom završetka radova na rekonstrukciji ove ustanove, a sve u okviru obilježavanja Dječije nedjelje. Dječiji vrtić Lopare je nakon 40 godina dobio novi i moderniji izgled, a djeca potpuniju i kvalitetniju uslugu.
Direktorica vrtića Daniela Cvijanović se zahvalila Opštini Lopare, Udurženju Majevičana u Švajcarskoj, dijaspori kao i lokalnim preduzećima – „Opština je pomogla rekonstrukciju i finansiranje dječijih toaleta, Udruženje Majevičana je dijelom sredstava pomoglo da se renovira krov i urade oluci, „Termal – Int“ je donirao radijatore za kompletan objekat, „Enterijer Kojić“ je pomogao da se srede sve stolice i urade klupice“, rekla je direktorica Vrtića.
Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je kako je zadovoljan novim izgledom objekta te da Dječiji vrtić Lopare može biti primjer drugim javnim ustanovama i preduzećima u ovoj opštini, a i šire.
„Udruženje Majevičana u Švajcarskoj je održalo humanitarnu večeru koja je održana povodom obnavljanja Dječijeg vrtića u Loparama. Vrtić u Loparama postoji od 1980. godine i do sad nije bilo nikakvog ulaganja u materijalnom smislu. Prikupljenja su značajna sredstva koja su u međuvremenu upotrijebljena“, rekao je Vaslija Obrenović, predstavnik Udruženja Majevičana u Švajcarskoj.
Ukupna vrijednost radova iznosi oko 30.000 KM.