ОПШТИНА, ДИЈАСПОРА И ЛОКАЛНИ ПРИВРЕДНИЦИ ОБНОВИЛИ ВРТИЋ

Дјечији вртић Лопаре данас је организовао пријем поводом завршетка радова на реконструкцији ове установе, а све у оквиру обиљежавања Дјечије недјеље. Дјечији вртић Лопаре је након 40 година добио нови и модернији изглед, а дјеца потпунију и квалитетнију услугу.
Директорица вртића Даниела Цвијановић се захвалила Општини Лопаре, Удуржењу Мајевичана у Швајцарској, дијаспори као и локалним предузећима – „Општина је помогла реконструкцију и финансирање дјечијих тоалета, Удружење Мајевичана је дијелом средстава помогло да се реновира кров и ураде олуци, „Термал – Инт“ је донирао радијаторе за комплетан објекат, „Ентеријер Којић“ је помогао да се среде све столице и ураде клупице“, рекла је директорица Вртића.
Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је како је задовољан новим изгледом објекта те да Дјечији вртић Лопаре може бити примјер другим јавним установама и предузећима у овој општини, а и шире.
„Удружење Мајевичана у Швајцарској је одржало хуманитарну вечеру која је одржана поводом обнављања Дјечијег вртића у Лопарама. Вртић у Лопарама постоји од 1980. године и до сад није било никаквог улагања у материјалном смислу. Прикупљења су значајна средства која су у међувремену употријебљена“, рекао је Васлија Обреновић, представник Удружења Мајевичана у Швајцарској.
Укупна вриједност радова износи око 30.000 КМ.