SAVIĆ: NOVA RADNA MJESTA SU PRIORITET

Načelnik Lopara Rado Savić posjetio je danas u švajcarskom mjestu Untervazu firmu čiji je vlasnik privrednik iz majevičkog kraja Radislav Đokić.
Nakon obilaska firme koja se bavi metalskom obradom i prostire se na 500 kvadratnih metara Savić je rekao novinarima da Đokić ima firmu u Loparama koja zapošljava 15 radnika te da planira proširenje otvoranjem nove proizvodne hale.
„Đokić je primjer privrednika koji je uspio u dijaspori ali nije zaboravio svoj zavičaj i rodni kraj pa je otvorio i firmu u Loparama“, napomenuo je Savić.
On je naglasio da je razlog današnjeg sastanka sa Đokićem proširivanje proizvodnog pogona u Loparama.
„Mi iz opštinske uprave, učinićemo sve da pomognemo Đokiću u cilju otvaranja novih radnih mjesta, a upravo je to prioritet u našem radu“, rekao je Savić.
Radislav Đokić je i predsjednik Udruženja „Majevičana“ koji nisu zaboravili rodni kraj i koji sarađuju sa opštinom Lopare da bi se prema njegovim riječima oživjela privreda u zavičaju.
„Od 2010. godine sam vlasnik firme u Švajcarskoj a u 2014. godini sam otvorio i pogon u Loparama i na taj način napravio dvije firme koje međusobno zavise jedna od druge, a taj posao je dao 15 radnih mjesta. Moj cilj je proširenje posla u Loparama“, rekao je Đokić.
On je istakao odličan odnos dijaspore i opštine Lopare i posebno načelnika Savića.