IZGRADNjA BAZENA U TOKU

Načelnik opštine Lopare Rado Savić sa saradnicima posjetio je danas radove na izgradnji bazena u Loparama. Gradi se moderan bazen sa svim pratećim objektima uključujući restoran, teretanu na otvorenom, dječiju igraonicu, kao i teren za odbojku na pijesku. Radovi na pratećim objektima će biti završeni do kraja maja, a svečano otvaranje bazena planirano je u prvoj polovini juna 2019. godine.
„Uvidjevši da u Loparama nedostaje ovakav sadržaj, odlučio sam uložiti u ovo i izgraditi moderan bazen za naše mještane. Planiram izgradnju još jednog bazena koji će biti pokriven, kao i mnoštvo drugih sadržaja u našem mjestu“, rekao je investitor Vlado Antić.
„Ovo je upravo ono što nedostaje našoj lokalnoj zajednici, a pružiće našim stanovnicima mjesto za odmor i rekreaciju, kao i priliku našim učenicima da nauče plivati. Opština će se truditi da u svakoj situaciji olakša i pomogne investitoru“, rekao je načelnik opštine Rado Savić.
Vrijednost investicije u prvoj fazi do otvaranja bazena je preko 700.000 KM, a u drugoj fazi koja obuhvata izgradnju još jednog bazena i prekrivarenje 950.000 KM.