ИЗЛОЖБА „ЖЕНЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ KАО СЕГМЕНТ ДРУШТВА“

Особе са инвалидитетом данас су изложбом под називом „Жене са инвалидитетом као сегмент друштва“ у Центру за културу у Лопарама обиљежиле 3. децембар – Међународни дан лица са инвалидитетом.

Организатор изложбе је Савез параплегичара Републике Српске, а изложбу је са 4.000 KМ финансијски помогло Министарство за људска права и избјеглице БиХ.

Секретар овог савеза Милена Обрадовић рекла је да је у оквиру пројекта одржана дводневна обука зе жене са инвалидитетом, које на отвореном тржишту рада не могу да остваре резултате због архитектонских и стручних баријера.

„Едукација им је омогућила да израђују предмете за своје домаћинство или тржиште, а обуке су у оквиру овог пројекта одржане у Лопарама и Новом Граду“, рекла је Обрадовићева.

Она је истакла да су данас изложени декупаж радови и радови на стаклу жена које су прошле кроз радионицу.

Прије отварања изложбе, одржан је округли сто на коме су учествовали представници општине Лопаре и јавних институција ове мајевичке општине.

Начелник Лопара Радо Савић рекао је да је на округлом столу разговарано о запошљавању особа са инвалидитетом у овој мајевичкој општини.