БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ 5,75 МИЛИОНА KМ

Скупштина општине Лопаре усвојила је данас буџет за наредну годину у износу од 5,75 милиона KМ, што је за 380.000 KМ више од овогодишњег буџета прије ребаланса.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је новинарима да је буџет развојног и социјалног карактера, те да су приоритети за наредну годину инфраструктурни пројекти – побољшање водоснабдијевања, даља изградња путне мреже и санација посљедица од клизишта.

„Биће издвојено 150.000 KМ за суфинансирање изградње 29 кућа породицама које су остале без домова у клизиштима 2014. и 2015. године“, најавио је Савић.

Он је рекао да ће тако бити остварен циљ локалне заједнице – изградња 100 кућа у посљедње три године.

„За мјере популационе политике из општинског буџета биће издвојено 50.000 KМ, за спорт и физичку културу 100.000 KМ, те за потребе борачких категорија 70.000 KМ“, навео је Савић појединости из буџета за 2019. годину.

Опозициони одборник СНСД-а Ђоко Васић рекао је да је буџет локалне заједнице за наредну годину превише тијесан.

„Мислим да је буџет превише тијесан за испуњавање свих обавеза и потреба, те да би требао бити на нивоу овогодишњег ребаланса, или 100.000 KМ већи, да би се све обавезе измириле“, рекао је Васић новинарима.

Одборници су данас усвојили и ребаланс буџета за ову годину у износу од 5,85 милиона KМ, којим је локална каса увећана са првобитних 5,37 милиона KМ, а усвојени су и програми рада начелника општине и Скупштине општине за наредну годину.

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић рекао је новинарима да је локални парламент у овој години испунио програм рада и да су сви акти доношени у законском року, са великом већином гласова.

„Успјешним радом и креирањем политике на добробит грађана Лопара, као и ефикасним одговорима на све захтјеве инвеститора, допринијели смо реализацији бројних пројеката и укупном развоју општине Лопаре“, оцијенио је Ристић.