NEŠKOVIĆ: VIŠE OD DECENIJE POZITIVNOG POSLOVANjA

Dom zdravlja Lopare posluje pozitivno duže od decenije, istakao je direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković na današnjem novogodišnjem prijemu.
On je kao najznačajniji projekat u ovoj godini izdvojio početak izgradnje objekta od 240 metara kvadratnih u kojem će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.

„U godini na izmaku izgradili smo mrtvačnicu, uredili parking-mjesta u krugu Doma zdravlja i nabavili još jedno sanitetsko vozilo“, naveo je Nešković i zahvalio svima koji su podržavali rad Doma zdravlja u Loparama.

Nešković je kao važne uspjehe tokom godine naveo i organizaciju brojnih besplatnih preventivnih pregleda širom opštine, podršku nizu manifestacija kojima se promoviše zdrav život kroz sport i rekreaciju, edukacije medicinskih radnika, kao i kontinuiranu saradnju sa ljekarima specijalistima na zadovoljstvo pacijenata u Loparama.

Prema njegovim riječima, osim omogućavanja pregleda pedijatra, ginekologa, ortopeda, vaskularnog hirurga, urologa i neurologa, za narednu godinu planirana je saradnja i sa oftamologom i pulmologom.

Nešković je za narednu godinu najavio rekonstrukciju objekta u kojem su smještene Služba za laboratorijsku dijagnostiku i Stomatološka služba, kao i nabavku savremenog ultrazvučnog aparata za radiološku dijagnostiku.

Zahvalnicu Doma zdravlja za podršku u radu dobio je načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je izrazio zadovoljstvo uspješnim radom ove zdravstvene ustanove i rekao da ona treba biti primjer svima u majevičkom kraju i Republici Srpskoj.

„U ovoj godini rađeno je na projektima koji su poboljšali kvalitet zdravstvenih usluga našim građanima“, rekao je Savić i najavio da će opština Lopare podržati i naredne projekte Doma zdravlja.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, lokalnih institucija, kao i medicinski radnici susjednih opština.

Na prijemu su uručeni i novogodišnji paketići za 17 đece radnika Doma zdravlja Lopare.

Dom zdravlja Lopare pokriva potrebe 10.500 osiguranika, a zapošljava 67 radnika.