LOPARE: ADAPTIRANA KUĆA PORODICE LUKIĆ

U mjesnoj zajednici Lopare Selo kod Lopara završena je adaptacija kuće četvoročlane porodice Lukić.
Kuća je renovirana zahvaljujući opštini Lopare i 12 firmi iz te opštine, Ugljevika i Bijeljine, te susjedne federalne opštine Čelić.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić danas je zajedno sa privrednicima koji su pomogli adaptaciju kuće posjetio porodicu Lukić i zahvalio svima koji su učestvovali u humanoj akciji, koja je, kako je istakao, pokazala odgovornost svih, posebno privrednih subjekata.

Savić je naveo da je uz pomoć 12 privrednika obezbijeđen materijal za adaptaciju, a opština Lopare je finansirala izvođenje radova.

„Na poziv predsjednika Udruženja `Đeca svjetlosti` za pomoć licima sa autizmom iz Banjaluke Mirjane Kojić da pomognemo Lukićima kontaktirali smo privrednike i ljude dobre volje i počeli sa radovima, da bi porodica dobila veći prostor i da bi njihovom sinu Daliboru omogućili bolje uslove za život“, rekao je Savić novinarima.

Svima koji su učestvovali u adaptaciji sprata njihovog porodičnog doma zahvalili su Simo i Željka Lukić.

„Sad imamo bolje uslove, život će nam biti lakši, posebno našem sinu Daliboru“, rekao je Lukić.

Arhijerejski namjesnik Tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović istakao je da je ova akcija pokazala da svaki čovjek koji je u mogućnosti da odvoji dio nečeg svog treba to da pokloni, da bi nečiji život učinio život ljepšim i boljim.14

„Treba da nastojimo da svagda pokazujemo da smo ljudi i da kad god smo u prilici pomognemo nekome“, poručio je Jović, koji je porodici Lukić poklonio ikonu Presvete Bogorodice.

Vlasnik firme „Senex“ Esad Žutić iz opštine Čelić izrazio je zadovoljstvo jer je u mogućnosti da se odazove na ovakve akcije i rekao da će se uvijek odazivati na poziv za pomoć.

Načelnik Savić uručio je Zahvalnice za humanitarnu akciju i pomoć pri adaptiranju kuće porodici Lukić firmama iz Lopara „Đokić metal“, „Enterijer Kojić“, „Gvožđara“, „Majevica RC“, „Ran-Rad“ te firmama iz Federalne opštine Čelić „Papilon“, „Senex“, Tehnomarket Pirić“ i „Enterijer“, brčanskoj firmi „Slavuj“ i firmama „Intergaj“ iz Ugljevika i „LD“ iz Bijeljine.