ЛОПАРЕ: АДАПТИРАНА KУЋА ПОРОДИЦЕ ЛУKИЋ

У мјесној заједници Лопаре Село код Лопара завршена је адаптација куће четворочлане породице Лукић.
Kућа је реновирана захваљујући општини Лопаре и 12 фирми из те општине, Угљевика и Бијељине, те сусједне федералне општине Челић.

Начелник општине Лопаре Радо Савић данас је заједно са привредницима који су помогли адаптацију куће посјетио породицу Лукић и захвалио свима који су учествовали у хуманој акцији, која је, како је истакао, показала одговорност свих, посебно привредних субјеката.

Савић је навео да је уз помоћ 12 привредника обезбијеђен материјал за адаптацију, а општина Лопаре је финансирала извођење радова.

„На позив предсједника Удружења `Ђеца свјетлости` за помоћ лицима са аутизмом из Бањалуке Мирјане Kојић да помогнемо Лукићима контактирали смо привреднике и људе добре воље и почели са радовима, да би породица добила већи простор и да би њиховом сину Далибору омогућили боље услове за живот“, рекао је Савић новинарима.

Свима који су учествовали у адаптацији спрата њиховог породичног дома захвалили су Симо и Жељка Лукић.

„Сад имамо боље услове, живот ће нам бити лакши, посебно нашем сину Далибору“, рекао је Лукић.

Архијерејски намјесник Тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић истакао је да је ова акција показала да сваки човјек који је у могућности да одвоји дио нечег свог треба то да поклони, да би нечији живот учинио живот љепшим и бољим.14

„Треба да настојимо да свагда показујемо да смо људи и да кад год смо у прилици помогнемо некоме“, поручио је Јовић, који је породици Лукић поклонио икону Пресвете Богородице.

Власник фирме „Сенеx“ Есад Жутић из општине Челић изразио је задовољство јер је у могућности да се одазове на овакве акције и рекао да ће се увијек одазивати на позив за помоћ.

Начелник Савић уручио је Захвалнице за хуманитарну акцију и помоћ при адаптирању куће породици Лукић фирмама из Лопара „Ђокић метал“, „Ентеријер Kојић“, „Гвожђара“, „Мајевица РЦ“, „Ран-Рад“ те фирмама из Федералне општине Челић „Папилон“, „Сенеx“, Техномаркет Пирић“ и „Ентеријер“, брчанској фирми „Славуј“ и фирмама „Интергај“ из Угљевика и „ЛД“ из Бијељине.