PRETPRAZNIČNA HUMANITARNA AKCIJA

U Loparama je danas 460 socijalno ugroženih porodica dobilo pakete hrane koje su obezbijedile njemačka humanitarna organizacija „Hljeb života“ iz Ulma i „Pomoć za siromašne“ iz Forchajma, uz posredovanje humanitarne organizacije „Đakonija“ iz Brčkog.
Direktor opštinskog Centra za socijalni rad Dejan Marković rekao je novinarima da je vrijednost pojedinačnog paketa 25 evra i da je ovo šesta godina kako humani ljudi na ovaj način pomažu ugroženima uoči novogodišnjnih i božićnih praznika.

Inicijator akcije i predsjednik Udruženja „Hljeb života“ Dragoljub Simeunović, koji je rodom iz Koretaša kod Lopara, a živi i radi u njemačkom gradu Ulmu, rekao je da su paketi privatne donacije njemačkih građana.

„Ovo je tradicionalna akcija i nama je zadovoljstvo jer možemo da doprinesemo radosti nastupajućih praznika kod stanovnika kojima je pomoć potrebna“, rekao je Simeunović.

Humanim ljudima i organizacijama koje svojim trudom pomažu socijalno ugroženima zahvalio je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

„Praznici su posebna prilika da se pomognu ove kategorije društva i da oni koji su u prilici pomognu porodicama skromnijeg primanja da bi osjetili radost praznika“, rekao je Savić.

On je najavio pođelu božićnih pečenica u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću najugroženijim stanovnicima i višečlanim porodicama u Loparama.