ПРЕТПРАЗНИЧНА ХУМАНИТАРНА АKЦИЈА

У Лопарама је данас 460 социјално угрожених породица добило пакете хране које су обезбиједиле њемачка хуманитарна организација „Хљеб живота“ из Улма и „Помоћ за сиромашне“ из Форцхајма, уз посредовање хуманитарне организације „Ђаконија“ из Брчког.
Директор општинског Центра за социјални рад Дејан Марковић рекао је новинарима да је вриједност појединачног пакета 25 евра и да је ово шеста година како хумани људи на овај начин помажу угроженима уочи новогодишњних и божићних празника.

Иницијатор акције и предсједник Удружења „Хљеб живота“ Драгољуб Симеуновић, који је родом из Kореташа код Лопара, а живи и ради у њемачком граду Улму, рекао је да су пакети приватне донације њемачких грађана.

„Ово је традиционална акција и нама је задовољство јер можемо да допринесемо радости наступајућих празника код становника којима је помоћ потребна“, рекао је Симеуновић.

Хуманим људима и организацијама које својим трудом помажу социјално угроженима захвалио је начелник општине Лопаре Радо Савић.

„Празници су посебна прилика да се помогну ове категорије друштва и да они који су у прилици помогну породицама скромнијег примања да би осјетили радост празника“, рекао је Савић.

Он је најавио пођелу божићних печеница у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Божићу најугроженијим становницима и вишечланим породицама у Лопарама.