САВИЋ: СРПСКА – ГАРАНТ СЛОБОДЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић изјавио је на вечерашњем пријему уочи Дана Републике да је Српска велико достигнуће српског народа и гарант његове слободе.
„Српску је потребно доградити као правну државу, економски ојачати и демографски учинити стабилном да би могла да се креће зацртаним путем“, рекао је Савић.
На пријему за представнике привредног и друштвеног живота у Лопарама и мајевичке дијаспоре, који је одржан у Центру за културу, Савић је оцијенио да је протекла година била веома успјешна за ову општину и да је доста урађено у свим друштвеним сегментима.
„Можемо се похвалити са нових 10 километара асфалтираних путева, побољшаним водоснабдијевањем, са увођењем нових здравствених услуга и набавком два санитетска возила и савремених медицинских апарата, набавком додатна два ватрогасна возила, реновираним ддјечијим вртићем и школама“, навео је начелник општине.
Савић је као прекретницу у напретку локалне заједнице означио отварање привредних субјеката и стварање радних мјеста, истичући да је то гарант опстанка становништва мајевичког краја.
Према његовим ријечима, 392 лица добила су запослење у Лопарама у протеклих годину и по, а доста је урађено и у култури, спорту и друштвеним дјелатностима.
„Организовали смо бројне манифестације, од Ликовног сабора до Дана дијаспоре, а наш одбојкашки клуб освојио је титулу шампиона Републике Српске“, навео је Савић и најавио наставак изградње општине Лопаре и отварање нових радних мјеста у привреди.
Начелник Лопара пожелио је свим грађанима Републике Српске личну срећу и пуно успјеха, оцјењујући да ће тако живјети и напредовати и Република Српска.
Архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић рекао је на пријему да је садашњим генерацијама Срба припала част да славе дан рођења Републике Српске, али и обавеза да је чувају као светињу за коју су дати животи бораца.
„Највећи дар је да мир Божији завлада у Српској, кроз наше породице, међу супружницима, у нашим домовима, у пуним колијевкама, да тако дарујемо нашу Републику Српску и да жртва српских бораца не буде узалудна“, поручио је Јовић.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић оцијенио је да су добрим радом одборници дали допринос напретку локалне заједнице, а Дан Републике честитао је и народни посланик из Лопара Ђорђе Поповић, који је пожелио свеколики бољитак за ову општину и цијелу Републику Српску.
Поводом Дана Републике руководство општине Лопаре одало је почаст и положило цвијеће у Спомен-соби за 242 погинула борца Војске Републике Српске из ове општине, а приказана је и изложба ратних фотографија мајевичких бригада.