ОБИЉЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА У МАЈЕВИЧКОМ КРАЈУ

Ломљењем славског колача просвјетни радници и ученици у Основној школи „Свети Сава“ у Лопарама обиљежили су Савиндан.
Архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић поручио је да је светосавље пут праштања, мира и љубави.
„Свети Сава нам је показао прави пут, да будемо истински светосавци дјелом, речју, љубављу, да ћирилицом пишемо, да чувамо српска имена, називе и српски понос, српску славу и традицију“, рекао је Јовић.
Слави је присуствовао и начелник општине Лопаре Радо Савић који је честитао свим просвјетнм радницима и ученицима школску славу, те истакао како је школство потребно стално унапређивати.
„Један од темеља сваког друштва је добро школство и образовање које треба да обезбједимо нашим покољењима“, рекао је Савић новинарима.
Он је навео да је општина у претходном периоду стварала добре услове у школама, а у посљедње три године је из разних извора финансирања уложено више од 200.000 КМ у реконструкцију централне школе у Лопарама.

За све ученике Основне школе „Свети Сава“, њих 370, власник фирме „Термоелектро опрема“ Илија Стјепановић обезбједио је поклон пакете са школским прибором и слаткишима.