OBILjEŽENA ŠKOLSKA SLAVA U MAJEVIČKOM KRAJU

Lomljenjem slavskog kolača prosvjetni radnici i učenici u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Loparama obilježili su Savindan.
Arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović poručio je da je svetosavlje put praštanja, mira i ljubavi.
„Sveti Sava nam je pokazao pravi put, da budemo istinski svetosavci djelom, rečju, ljubavlju, da ćirilicom pišemo, da čuvamo srpska imena, nazive i srpski ponos, srpsku slavu i tradiciju“, rekao je Jović.
Slavi je prisustvovao i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je čestitao svim prosvjetnm radnicima i učenicima školsku slavu, te istakao kako je školstvo potrebno stalno unapređivati.
„Jedan od temelja svakog društva je dobro školstvo i obrazovanje koje treba da obezbjedimo našim pokoljenjima“, rekao je Savić novinarima.
On je naveo da je opština u prethodnom periodu stvarala dobre uslove u školama, a u posljednje tri godine je iz raznih izvora finansiranja uloženo više od 200.000 KM u rekonstrukciju centralne škole u Loparama.

Za sve učenike Osnovne škole „Sveti Sava“, njih 370, vlasnik firme „Termoelektro oprema“ Ilija Stjepanović obezbjedio je poklon pakete sa školskim priborom i slatkišima.