УСВОЈЕНИ ИЗВЈЕСТАЈИ ОПШТИНСКИХ УСТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА


Одборници Скупштине општине Лопаре усвојили су данас годишње извјештаје о раду установа и предузећа чији је општина оснивач, Дјечијег вртића, Центра за социјални рад, Центра за културу и информисање, Дома здравља, Комуналног предузећа и Туристичке организације.

„Све установе и предузећа чији је оснивач општина Лопаре добро су обавиле своје задатке у претходној години и то је знак да се домаћински односе према грађанима локалне заједнице“, рекао је начелник Лопара Радо Савић након сједнице.

Он је најавио да ће одређени проблеми који су идентификовани у овим нижим потрошачким јединицама бити рјешавани у наредном периоду.

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић истакао је да је ова здравствена установа претходну годину пословала у суфициту и похвалио сарадњу са институцијама Републике Српске.

„Дом здравља Лопаре једна је од ријетких здравствених установа у Републици Српској која послује позитивно, а у овој години завршићемо и изградњу објекта у којем ће бити смјештени центри за рехабилитацију и за ментално здравље“, најавио је Нешковић.

Предсједник Скупштине општине Миленко Ристић рекао је новинарима да добар рад локалног парламента омогућава економско јачање, развој и промоцију Лопара.

На данашњој сједници је за вршиоца дужности секретара Скупштине општине, умјесто недавно преминулог Жељка Тешића, изабран Давор Вићић, који је најавио предан рад за добробит становника ове мајевичке општине.