BICIKLISTIČKI KARAVAN BEOGRAD – BANjA LUKA PROLAZI KROZ LOPARE

Najveći biciklistički karavan, Beograd-Banja Luka, stiže i u Lopare u petak 19.04. u poslijepodnevnim časovima, u terminu od 14 do 15 sati, gdje će se voziti 2. etapa biciklističke trke. Karavan se kreće iz pravca Vlasenice, Ugljevika, prolazi kroz Priboj, Lopare i ide do Brčkog, što znači da će Majevičani imati priliku da isprate najveći biciklistički karavan u regiji.
Ove godine na biciklističkoj trci nastupiće preko 170 biciklista koji dolaze iz čak 19 profesionalnih timova. Trka je od ove godine odlukom Svjetske biciklističke unije u višoj kategoriji, što automatski privlači jače timove i profesionalce. 
Očekuje vas prelijep biciklistički spektakl, te pozivamo sve građane da u naseljima (Maleševci, Tobut, Peljave, Priboj, Labucka, Zajednice, Građevina, Lopare, Mačkovac, Pirkovci), duž trase i da na gradskim ulicama daju podršku biciklistima koji dolaze iz čak 32 zemlje. Takođe, mole se građani za poštovanje obustave saobraćaja na trasi biciklističke trke te praćenje uputstava od strane pripadnika Policijske uprave Lopare i redara.