НАГРАДА РАДЕНКУ РИСТИЋУ


Начелник Лопара Радо Савић наградио је финансијски са 500 КМ секретара Општинске изборне комисије Раденка Ристића.

Он је на конференцији коју је организовала Централна изборна комисија БиХ под називом “Општи избори 2018. – Изазови изборног процеса у БиХ” добио признање за изузетан и професионалан рад у Центру за бирачки списак у Лопарама.

Савић је након пријема истакао да је Ристић примјер доброг радника и службеника који брине о својој локалној заједници.

– Посебно ме радује чињеница да је општина Лопаре једна од ријетких у БиХ која има уредно ажуриран бирачки списак, захваљујући Раденку Ристић који је као секретар Општинске изборне комисије у свом дугогодишњем раду показао велико знање, професионализам и жељу да у свим сегментима изборног процеса пружи помоћ. Своје знање преносио је и на друге учеснике изборног процеса – рекао је Савић.

Он је изразио задовољство јер је према његовим ријечима ово признање и потврда доброг рада Општинске изборне комисије у Лопарама.

Ристић је захвалио на подршци изразивши задовољство добијеним признањем.

– Пуних десет година радим у Општинској изборној комисији Лопаре, и за све ове године трудио сам се да преданим радом допринесем што бољем изборном процесу у нашој локалној заједници – рекао је Ристић.

Конференција је одржана од 14. до 16. априла у Сарајеву и окупила је више од 200 учесника. Главни учесници конференције су били чланови општинских/градских изборних комисија, а као гости конференцији су присуствовали представници изборних комисија Словеније и Македоније, представници ОСЦЕ-а, Савјета Европе, Делегације ЕУ у БиХ, ОДИХР-а, УСАИД-а, ИФЕС-а, амбасада Турске, Норвешке, Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ.