NAGRADA RADENKU RISTIĆU


Načelnik Lopara Rado Savić nagradio je finansijski sa 500 KM sekretara Opštinske izborne komisije Radenka Ristića.

On je na konferenciji koju je organizovala Centralna izborna komisija BiH pod nazivom “Opšti izbori 2018. – Izazovi izbornog procesa u BiH” dobio priznanje za izuzetan i profesionalan rad u Centru za birački spisak u Loparama.

Savić je nakon prijema istakao da je Ristić primjer dobrog radnika i službenika koji brine o svojoj lokalnoj zajednici.

– Posebno me raduje činjenica da je opština Lopare jedna od rijetkih u BiH koja ima uredno ažuriran birački spisak, zahvaljujući Radenku Ristić koji je kao sekretar Opštinske izborne komisije u svom dugogodišnjem radu pokazao veliko znanje, profesionalizam i želju da u svim segmentima izbornog procesa pruži pomoć. Svoje znanje prenosio je i na druge učesnike izbornog procesa – rekao je Savić.

On je izrazio zadovoljstvo jer je prema njegovim riječima ovo priznanje i potvrda dobrog rada Opštinske izborne komisije u Loparama.

Ristić je zahvalio na podršci izrazivši zadovoljstvo dobijenim priznanjem.

– Punih deset godina radim u Opštinskoj izbornoj komisiji Lopare, i za sve ove godine trudio sam se da predanim radom doprinesem što boljem izbornom procesu u našoj lokalnoj zajednici – rekao je Ristić.

Konferencija je održana od 14. do 16. aprila u Sarajevu i okupila je više od 200 učesnika. Glavni učesnici konferencije su bili članovi opštinskih/gradskih izbornih komisija, a kao gosti konferenciji su prisustvovali predstavnici izbornih komisija Slovenije i Makedonije, predstavnici OSCE-a, Savjeta Evrope, Delegacije EU u BiH, ODIHR-a, USAID-a, IFES-a, ambasada Turske, Norveške, Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH.