ЛОПАРЕ: РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА КОРИСНИХ ЗА ДРУШТВЕНУ ЗАЈЕДНИЦУ


Општина Лопаре и Фондација „Мозаик“ из Сарајева потписали су данас уговоре са осам неформалних група у оквиру Омладинске банке Лопаре , чија је укупна вриједност 26.250 КМ.

Начелник Лопара Радо Савић након потписивања уговора истакао је да је локална заједница заједно са фондацијом „Мозаик“ за ових 8 пројеката издвојила 11.500 КМ а преостали износ је допринос заједнице.

Савић је нагласио да су ови пројекти корисни за друштвену заједницу те да на овај начин млади кроз пројекте доприносе развоју ове мајевичке општине.

– У претходном периоду општина Лопаре, Фондација “Мозаик” и млади у нашој локалној заједници креирали су Омладинску банку, која је од 2012. до ове године реализовала 44 пројеката вриједности више од 152.000 КМ од чега је из локалног буџета издвојено је 43.876 КМ подсјетио је Савић.

Асистент програма Омладинске банке из Фондације „Мозаик“ Сања Којић навела је да је ова фондација кроз програм Омладинске банке од 2008. до 2018. године подржала преко 2.000 пројеката младих, вриједности преко седам милиона КМ.

Пројекти за које су данас потписани уговори су: „Креативне радионице са психологом и логопедом“, „Добро дошли у Лопаре“, „Осавремењавање наставе путем наставних средстава и помагала“, „Будимо у корак са информацијом“, „Обуцимо будуће шампионе“, „Подржимо младе спортисте“, „Уређење ентеријера у Дому Мјесне заједнице Прибој“ и „Уређење свлачионица ФК Мајевица“.

https://www.youtube.com/watch?v=OjPVI-TrBTY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3LvD1vuN72U7qwoNcNC7fFPTSkKReciXm3l2cZrodrjZdTWls8wKfE1xs