LOPARE: REALIZACIJA PROJEKATA KORISNIH ZA DRUŠTVENU ZAJEDNICU


Opština Lopare i Fondacija „Mozaik“ iz Sarajeva potpisali su danas ugovore sa osam neformalnih grupa u okviru Omladinske banke Lopare , čija je ukupna vrijednost 26.250 KM.

Načelnik Lopara Rado Savić nakon potpisivanja ugovora istakao je da je lokalna zajednica zajedno sa fondacijom „Mozaik“ za ovih 8 projekata izdvojila 11.500 KM a preostali iznos je doprinos zajednice.

Savić je naglasio da su ovi projekti korisni za društvenu zajednicu te da na ovaj način mladi kroz projekte doprinose razvoju ove majevičke opštine.

– U prethodnom periodu opština Lopare, Fondacija “Mozaik” i mladi u našoj lokalnoj zajednici kreirali su Omladinsku banku, koja je od 2012. do ove godine realizovala 44 projekata vrijednosti više od 152.000 KM od čega je iz lokalnog budžeta izdvojeno je 43.876 KM podsjetio je Savić.

Asistent programa Omladinske banke iz Fondacije „Mozaik“ Sanja Kojić navela je da je ova fondacija kroz program Omladinske banke od 2008. do 2018. godine podržala preko 2.000 projekata mladih, vrijednosti preko sedam miliona KM.

Projekti za koje su danas potpisani ugovori su: „Kreativne radionice sa psihologom i logopedom“, „Dobro došli u Lopare“, „Osavremenjavanje nastave putem nastavnih sredstava i pomagala“, „Budimo u korak sa informacijom“, „Obucimo buduće šampione“, „Podržimo mlade sportiste“, „Uređenje enterijera u Domu Mjesne zajednice Priboj“ i „Uređenje svlačionica FK Majevica“.

https://www.youtube.com/watch?v=OjPVI-TrBTY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3LvD1vuN72U7qwoNcNC7fFPTSkKReciXm3l2cZrodrjZdTWls8wKfE1xs