ЛОПАРСКИ МАТУРАНТИ УЗ ПРАТЊУ ТРУБАЧА ДЕФИЛОВАЛИ ГРАДОМ


Матуранти лопарског Средњошколског центра „Вук Караџић“ вечерас су традиционалним дефилеом градским улицама уз пратњу трубача обиљежили крај школовања.

Испит зрелости положило је 64 матуранта, гимназијалци, техничари рачунарства, економски техничари, аутомеханичари и бравари.

Директор ове образовне установе Мићо Стојшић честитао је матурантима крај школовања и пожелио им успјех у даљем школовању и животу.

-У претходној школској години матуранти су постигли добре резултате захваљујући континуираном раду професора и ученика-истакао је Стојишић.

Матурант електротехничке струке Стево Митрић освојио је ове године прво мјесто на републичком такмичењу из Информатике.

-Средња школа је било једно одлично искуство, један дио живота сам успјешно завршио, памтићу школске другове са којима сам се свакодневно радовао и проводио, и наравно све лијепе трунутке којих је било изобиљу- рекао је Митрић, који је прошле године учествовао на Међународној информатичкој олимпијади у Токију.

Митрић, као и матурант Никола Грујић, добитник је овогодишњег признања општине Лопаре – Златна значка, које им је додијељено за крсну славу општине.

Дефиле су пропратили бројни грађани Лопара као и Општинско руководство које је матурантима пожељело срећу у даљем животу.

Након сликања у порти Храма Покрова Пресвете Богородице у Лопарама, матуранти су наставили славље у оближњем ресторану.