УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ НАГРАЂЕНИ ЗА ЗАПАЖЕНЕ РЕЗУЛТАТЕ НА ТАКМИЧЕЊИМА


Награђивањем ученика и наставника за запажене резултате на општинским, регионалним и републичким такмичењима, данас су завршене „Ђурђевданске свечаности“ поводом крсне славе општине Лопаре.

„Поносни смо на наше ученике и њихове наставнике који у тешком времену ерозије друштвених норми одолијевају изазовима, о чему свједоче њихови резултати“, рекао је на пријему у општинској управи начелник Лопара Радо Савић.

Он је навео да ће општина радити на побољшању материјалних и техничких услова у школама, наставити да организује превоз ученика из удаљених мјесних заједница до школе и подржавати школске активности на организовању такмичења и одласку ученика на такмичења.

Један од награђених је ученик четвртог разреда Електротехничке школе Стево Митрић који је учествовао на Информатичкој олимпијади у Токију и освојио прво мјесто на републичком такмичењу из информатике.

„Поносан сам на постигнуте резултате и награде које сам освајао уз несебичну помоћ наставника наше школе“, рекао је Митрић новинарима и захвалио општини Лопаре за пружену подршку.

Стево Митрић добитник је и Златне значке општине Лопаре за постигнуте резултате у области образовања која му је уручена на свечаној сједници Скупштине општине уочи Ђурђевдана.